fbpx

Beč je jedna od najboljih turističkih destinacija 2022.

Beč

Uprkos ograničenjima u prethodnoj godini, želja za putovanjima je i dalje velika. Američki portal Bloomberg i britanski The Independent, dva vodeća međunarodna medija, uvrstili su Beč na listu najboljih turističkih destinacija za 2022. godinu.

Američki medij Bloomberg proglasio je Beč ove godine jedinom evropskom prestolnicom među 25 najuzbudljivijih turističkih destinacija na svetu. Bloomberg-ove preporuke za putovanja, koje izlaze jednom godišnje, ubrajaju se među najuticajnije u SAD-u.

Beč je pridobio urednike Bloomberga sa inovativnim hotelima koji povezuju istorijski šarm sa modernim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom, te kulinarskim bogatstvom.

Slična je i ocena Independenta, koji pored kulinarskog, kulturnog i istorijskog nasleđa poseban naglasak stavlja na novu klimatski prihvatljivu noćnu železničku liniju do Pariza. Isti stav po pitanju linije Pariz – Beč je zauzeo i britanski Financial Time”.

– Ovakva priznanja pokazuju da Beč uprkos pandemiji spada u najbolje turističke destinacije. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada za podršku turizmu obećavaju i imaju efekta – izjavio je Peter Hanke, član bečke vlade.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!