fbpx

Bazeni, spa centar, hidromasažne kade, restoran – Predstavljen izgled budućeg akva parka u Niškoj Banji (VIDEO)

aquapark

Krajem prošle godine potpisan je ugovor o izgradnji akva parka u Niškoj Banji na površini od 5,4 hektara, a kako su izvestili lokalni mediji pripremni radovi su počeli u februaru 2022. i trebalo bi da traju stotinu dana.
Konzorcijum firmi koji je pobedio na tenderu za izradu dokumentacije i izgradnju prve faze akva-parka predvodi beogradski Alex E&C d.o.o, a tu su još i Krip-inžinjering iz Beograda i Vodogradnja. Vrednost ove nabavke iznosi 1.698.650.000 dinara bez PDV-a.

Gradnja akva parka u Nišu prvi put je najavljena još pre 11 godina, a zemljište na Loznom kalemu bilo je prodato kompaniji Italnis koja je najavljivala da će u objekat uložiti 100 mil EUR, ali je nakon nekoliko godina taj ugovor raskinut bez započinjanja radova.

Idejno rešenje budućeg akva parka koji je izradio Zavod za urbanizam Grada Niša dobio je prvu nagradu na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu urbanizma.
Idejni projekat predviđa otvorene bazene, ali i zatvoreni objekat površine preko 2.000 m2 u kojem će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok, kao i restoran, koji će raditi tokom cele godine, dok će ostali sadržaji raditi samo tokom leta.

U prvoj fazi izgradnje previđeni su radovi na zatvorenom objektu, pomoćnoj zgradi, bazenu sa talasima, rekreativnom i vitality bazenu, lenjoj reci i mašinskoj sali. Za izgradnju sportsko rekreativnog kompleksa prema planu iz gradskog budžeta će u naredne tri godine biti izdvojeno ukupno 2 milijarde i 41 miliona dinara.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!