fbpx

Barselona renovira kultni stadion Nou Kamp za 900 mil EUR, primaće 105.000 gledalaca

football-gda3250e36_1920

Barselona je u finansijskom minusu od 1,35 mlrd EUR, ali uprkos tome planira da renovira stadion Camp nou i da na to potroši čak 900 mil EUR.

Čelnici kluba su ranije predstavili novi izgled stadiona, a još od 2015. godine planiraju renoviranje iako je glavno pitanje gde će pronaći novac?

Katalonci su gotovo na rubu bankrota, ali čelnici kluba smatraju da je Barseloni potreban potpuno novi stadion s popratnim sadržajima.

Novi stadion će imati 105.000 natkrivenih mesta s vrhunskim pogledom, s novom dvoranom Blaugrana za 12.500 gledalaca, uz napomenu kako je prvi deo projekta već realizovan- prateći stadion Johan Krojf završen je 2019. godine.

Plan čelnika je da im Skupština da dozvolu kako bi krenuli u traženje kredita od milijardu i po evra za izgradnju novog sportsko-poslovnog kompleksa. Skupština bi o zahtevu trebalo da glasa na sednici krajem godine i očekuje se da će u januaru biti potpisani predugovori i da će zahtev za kredit biti i službeno predat.

Sama rekonstrukcija stadiona koštaće 900 mil EUR, a ostatak novca potrošiće na novu dvoranu kapaciteta 12.500 gledalaca, novi stadion za omladinsku školu i prateću infrastrukturu. Ako sve bude po planu, taj projekat bi trebao da bude gotov 2027. godine a sam stadion do 2025.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!