fbpx

Banje najpopularnije destinacije za odmor u Srbiji uz turističke vaučere

nature-2113825__340

Sokobanja, Vrnjačka Banja, Gornja Trepča, Sijarinska banja, Prolom banja i Lukovska banja najtraženije su destinacije kod domaćih turista kada koriste turističke vaučere za odmor u Srbiji.
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, saopštila je da turistički promet ukazuje da građani Srbije, ali i strani turisti sve više posećuju domaće banje.
– Tokom prvih šest meseci 2022. u banjama u Srbiji zabeleženo je ukupno 268.615 dolazaka. To znači da su banje Srbije tokom prve polovine ove godine za 35,4% bile posećenije u odnosu na isti period 2021. godine – istakla je Matićeva, prenosi sajt Ministartsva.
Ona je navela da je 230.011 domaćih turista posetilo banje tokom prvih šest meseci 2022. i ostvarilo rast od 27,7% u odnosu na isti period prošle godine, dok je 38.604 stranih turista posetilo banje Srbije, čime je ostvaren rast od 112% u odnosu na prošlu godinu.
U banjama je broj noćenja turista od januara do kraja juna 2022. iznosio 1.001.063, što je rast od 26,5% u odnosu na isti period 2021. godine. Kod domaćih turista je registrovano 847.182 noćenja (rast od 29,6%), a kod stranih 153.881 noćenje (rast od 78,7%).
Ministarka je poručila da je privlačenje više stranih turista prioritet u razvoju banja i klimatskih mesta kao lečilišnih i turističko-rekreativnih destinacija, za šta je jedan od osnovnih preduslova unapređenje saobraćajne i komunalne infrastrukture, kao i izgradnja savremenih spa i velnes centara.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prošle godine je uložilo 123 miliona dinara u infrastrukturne projekte, kao i 10 miliona dinara u projekte edukacije, promocije i podršku manifestacijama u banjama, kao u jedan od načina da se unapredi kvalitet i raznovrsnost banjskih ponuda i dostigne standard banja iz regiona.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!