fbpx

Banja Luka raspisuje novi poziv za pomoć ugostiteljima i hotelijerima

restaurant-2697945_1920

Predstavnici Grada Banjaluke održali su sastanak sa privrednicima iz oblasti ugostiteljstva i turizma, kako bi se dodatno usaglasila potrebna dokumentacija radi ispunjavanja uslova Programa dodele subvencija za ove kategorije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruženja Horeca i ATARS, kao i predstavnici ugostitelja koji drže svadbene salone i noćne klubove.

– Uzimajući u obzir da je mali broj kandidata ispunio uslove za dobijanje subvencija u oblasti turizma i ugostiteljstva, odlučeno je da se ponovi poziv za dobijanje subvencija za ovu grupu – poručila je savetnica gradonačelnika za ekonomske i međunarodne projekte Valentina Aničić, saopšteno je na sajtu Grada Banja Luka.

Ona je istakla da se na ovaj način želi izaći u susret privrednicima, kako bi se sredstva predviđena budžetom za ove namene i preusmerila, te na taj način očuvala radna mesta i zadržala privredna aktivnost na području grada.

– U skladu sa navedenim, Odeljenje za privredu je pripremilo izmene i dopune Pravilnika o uslovima i načinu korištenja subvencija poslovnim subjektima u periodu krize u Banjaluci, kako bi se jasnije definisao način i vrsta dostavljanja pojedine dokumentacije, nakon čega će ponovo biti objavljen javni poziv – zaključila je Aničić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!