fbpx

Austrijanci imaju veliku želju za odmorom: Prvi izbor je odmor u Austriji, sledi odmor uz more

Beč

Gotovo 90% Bečlija ove godine ima veliku želju za odmorom, no više od trećine njih planira odmor u Austriji, s fokusom na odmarališta na lokalnim jezerima, rezultat je istraživanja barometra trendova kompanije Engel & Völkers Vienna (E & V) koja se bavi nekretniama sa sedištem u Beču, na uzorku 300 ljudi.

Među pitanjima poput „Idete li ove godine na godišnji odmor? 33,2 posto odgovorilo je s “Da, u Austriji”, “Da s automobilom” (28,3 posto), a sledi 26,4 posto s “Da, leteću”. 12,1 posto “radije ostaje kod kuće”.

Prema E&V Beč, trećina ispitanih Bečana planira odmor u Austriji.

Planine kao popularna turistička odredišta (41 posto) su na prvom mestu, sledi odmori uz more (39) te jezero (28,6). Pružatelj usluga nekretnina primetio je povećani interes za nekretnine za odmor u Austriji prošle godine. Luksuzne kuće za odmor u Tirolu i Salzburgu trenutno dosežu cene po kvadratu od oko 30.000 eura. Prema E&V-u, regije za odmor oko koruških jezera za kupanje i Salzkammerguta takođe su interesantne te u njima takođe rastu cene nekretnina za odmor.

Turistička naselja na španskoj obali, Balearskim otocima, Italiji i Hrvatskoj vrlo su popularna među Austrijancima. Barometar trenda takođe pokazuje da se znatno povećala potražnja severnih i srednjih Evropljana, a posebno Austrijanaca u italijanskim sekundarnim prebivalištima. Iako se istraživanje baziralo na malom uzorku od 300 ispitanika, no kako se radi o ciljnoj skupini više i visoke platežne moći, ipak daje određeni okvir razmišljanja Bečana.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!