fbpx

Austrija zabeležila najmanje turističkih noćenja za više od pola veka

hallstatt-g5e12c901f_1920

Austrija je u 2021. godini zabeležila oko 80 miliona turističkih noćenja, najmanje za više od pola veka, pokazali su u sredu preliminarni podaci statističkog ureda.

Kada se 2021. uporedi s pretpandemijskom 2019. godinom, broj turističkih noćenja smanjen je za približno čak 48%, objavila je austrijska statistička kancelarija. U odnosu na 2020. manji je gotovo 19%.

Prema tom ključnom pokazatelju, austrijski turizam beleži najlošije brojke u poslednjih 50-ak godina. Poslednji put je tako mali broj noćenja u pansionima, hotelima i apartmanima za odmor ostvaren davne 1970. godine.

Savezne države Tirol, Salzburg i Beč najlošije su prošle, zabeleživši najveći pad noćenja.

Nemački gosti, na koje se austrijski turizam snažno oslanja, lani su ostvarili 32,1 milion noćenja, što je za 16,6% manje nego u godini ranije.

Činjenica da je broj noćenja u 2021. nastavio padati, čak i u poređenju s 2020., jasno govori “da nam ciljana podrška nikad nije bila potrebnija nego što je danas”, rekla je Susanne Kraus-Winkler iz udruženja hotelijera pri austrijskoj Saveznoj privrednoj komori, prenela je agencija Hina.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!