fbpx

Austrija se nada uspešnoj zimskoj turističkoj sezoni uprkos karantinu

snowboarding-g20ec11c16_1920

Austrija se priprema za početak zimske turističke sezone i očekuje da će ona osnažiti ekonomiju zemlje, na koje trenutno ostavlja posledice ponovno uvođenje karantina.

Ministarka turizma Elisabeth Koestinger izjavila je u petak da Vlada procenjuje da će 85 posto turista, koji će ove zime posetiti Austriju, biti potpuno vakcinisano ili oporavljeno od covida-19.

Ako se očekivanja ostvare, Koestinger smatra da će sezona biti uspešna te je dodala da je zimski turizam od ogromne ekonomske važnosti za Austriju.

“Učinićemo sve što možemo da naša zemlja ostane otvorena ove zime”, rekao je predsednik Austrijske savezne ekonomske komore Harald Mahrer.

Trenutni 20-dnevni karantin u Austriji započeo je u ponedeljak, a broj novozaraženih se stabilizovao, iako je vrlo visok.

U petak je objavljeno da je zabeleženo 12.245 novih slučajeva zaraze u poslednja 24 sata. Međutim, iako su bolnice prepunjene nije došlo do pogoršanja situacije. Vlada je takođe donela novi paket mera potpore za one na koje negativno utiče karantin. Zaposleni koji zbog trenutne situacije nisu radili 10 meseci ili duže će dobit jednokratnu naknadu od 500 evra.

Povrh toga, sezonska turistička preduzeća će za početak rada primiti pomoć u iznosu od 65 posto bruto plate za zapošljavanje kvalifikovanih radnika.

Ova uredba se odnosi na zaposlene koji su zaposleni ili će biti zaposleni između 3. novembra i 12. decembra.

Hoteli koji posebno moraju zapošljavati veliki broj sezonskih radnika, te se žale zbog neizvesnosti ekonomske situacije.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!