fbpx

Australija ukida sve uslove za ulazak putnika u zemlju

dan-freeman-7Zb7kUyQg1E-unsplash

Današnji dan donosi još jednu dugo očekivanu prekretnicu iz ere pandemije, pošto Australija ukida sve zahteve za testiranje za dolazne međunarodne putnike, bilo da se radi o stanovnicima koji se vraćaju ili stranim posetiocima napisao je Travel Pulse.

„Ako krećete u Australiju od 19. aprila 2022. ili kasnije, nećete morati da se testirate na COVID-19 pre putovanja“, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na svojoj veb stranici.

Ranije su svi putnici u inostranstvu koji su putovali za Australiju, bilo da se vraćaju stanovnici ili posetioci, morali da dostave negativne rezultate PCR-a na COVID-19 ili drugog NAAT testa koji je uzet u roku od 72 sata od poletanja, ili negativnog brzog testa na antigen napravljen u roku od 24 sata od ukrcavanja. njihov let.

To je pored pružanja dokaza o potpunoj vakcinaciji, pri čemu je prošlo najmanje sedam dana od prijema konačne doze odobrenog protokola vakcine. Putnici su dužni da osoblju avio-kompanije ili plovila prezentuju dokaz o svom vakcinisanom osoblju kako bi se ukrcali, a takođe treba da ga ulože kada popune svoju digitalnu deklaraciju putnika za ulazak, piše Travel Pulse.

Susedni Novi Zeland, koji je zadržao ozloglašene stroge granične zabrane od početka pandemije, takođe se priprema da pokrene svoj plan ponovnog otvaranja u fazama. Međunarodni putnici koji dolaze iz zemalja ukidanja viza (uključujući SAD) imaće pravo da posete državu sa dva ostrva bez karantina od 1. maja. Međutim, Novi Zeland će zahtevati da putnici budu i potpuno vakcinisani i da nose dokaz o negativnom predodlasku test, plus uradite brzi test na antigen po dolasku.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!