fbpx

Arheološki park Viminacijum preuzeo upravljanje lukom Kostolac – U planu unapređenje nautičkog turizma i ponuda rimske kulturne baštine putnicima na kruzerima

danube-5219946_1920

Agencija za upravljanje lukama potpisala je Ugovor o obavljanju lučke delatnosti sa Arheološkim parkom Viminacijum, čime je Viminacijum postao operater na međunarodnom putničkom pristaništu u Kostolcu. Ugovor je potpisan na period od deset godina, a obaveze operatera predviđaju ulaganja u održavanje lučke infrastrukture i pristupnog plovnog puta.

Kostolac predstvalja značajnu tačku na ruti kruzera kroz Srbiju, prevashodno zbog neposredne blizine arheološkog parka Viminacijum koji privlači kako domaće tako i strane turiste, navodi se u saopštenju Agencije za upravljanje lukama.

Otvaranjem međunarodnog putničkog pristaništa u Kostolcu, Agencija će približiti bogatu rimsku zaovstavštinu svim ljubiteljima kruzinga i ujedno doprineti daljem unapređenju nautičkog turizma u Srbiji kroz projekat Probudi Dunav.

Ovaj razvojni projekat Agencije sprovodi se sa fokusom da povrati sjaj dunavske obale i svih njenih potencijala, znamenitosti, sa posebnim naglaskom na afirmaciji kruzinga u Gornjem i Donjem Podunavlju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!