fbpx

Arapske turiste privlači luksuz – Kako do novih gostiju iz Emirata?

pexels-iván-rivero-1001965

Turisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) traže dozu luksuza kada biraju destinaciju, u Srbiji ih privlači Kopaonik i druga atraktivna odredišta, a izgradnja Beograda na vodi i dolazak hotelskog lanca St. Regis u Beograd obogatiće dosadašnju ponudu i privući više stranaca, istaknuto je na konferenciji u Biznis habu Srbije, održanom u okviru Ekspo 2020 Dubai, saopštavaju iz Privredne komore Srbije (PKS).

– Da bi Srbija privukla više turista iz UAE važno je uvrstiti i dozu luksuza u ponudu, jer turisti sa ovog podneblja to cene i traže destinacije koje nude takav vid turizma – poručuje Nemo Aćimović, generalni direktor Bab Al Quas Hotela u Abu Dabiju koji se obratio privrednicima iz Srbije na 5. tematskoj nedelji Svetske izložbe.

Prirodne lepote Srbije takođe privlače turiste iz UAE, koji vole da posete Kopaonik, Beograd i druge turističke destinacije, dok Emirati nude velike mogućnosti za srpske kompanije u oblasti turizma i transporta, kaže Ivan Mladenović, direktor Ljudskih resursa u hotelu Officers Club-a u Abu Dabiju.

Dubai je 4. najposećenija destinacija na svetu, u protekloj godini ovaj grad posetilo je oko 8,8 miliona turista, dok je taj broj u pretkriznoj 2019. bio 16 miliona. Prisustvo najpoznatijih lanaca hotela i kompanija u sektoru turizma i usluga velika su šansa za srpske firme koje mogu da ponude svoje proizvode ovom prestižnom i zahtevnom tržištu, saglasni su i privrednici Srbije i UAE.

Marko Selaković, direktor kancelarije PKS u Dubaiju, istakao je da su dobri ekonomski odnosi između Srbije i UAE odlična osnova za razvoj saradnje u svim sektorima, a posebno u turizmu.

– Srbija ima odličan imidž u UAE što znatno olakšava komunikaciju u poslovanju – rekao je Selaković i dodao da poslovni partneri ove zemlje cene iskrenost, direktnost u komunikaciji, a najvažnije je stečeno poverenje.

Predstavnici više od 30 srpskih kompanija danas su na paviljonu Mađarske razgovarali sa menadžmentom mađarske nacionalne kompanije National Mobile Payment o pametnim rešenjima u oblasti turizma i mobilnosti. Predstavljena su IT rešenja za parking sisteme i projekat za objedinjeno plaćanje turističkih usluga – V4 Smart Platform 2.

Mirko Simović iz kompanije Inova Tech koja se bavi IT rešenjima za parking sisteme, ističe da su razmotrili mogućnosti zajedničkih poslova sa mađarskim partnerima.

– Očekujemo saradnju u oblasti izrade objedinjenih aplikacija za plaćanje koje se mogu koristiti u više zemalja – kaže Simović i najavljuje razgovore na ovu temu i sa partnerima iz Italije i Bahreina.

Lidija Jurišić iz turističke agencije Alfa Travel SEE iz Subotice kaže da je poseta Ekspo-u izuzetna prilika da se upoznaju sa najsavremenijim softverskim rešenjima u oblasti turizma.

– Naš cilj je da se umrežimo sa srpskim partnerima u delegaciji, kao i iz celog sveta. S obzirom na to da smo iz Subotice, naša ponuda je do sada bila fokusirana na jednodnevne i dvodnevne izlete i tim-bildinge namenjene mađarskim i srpskim turistima. Svetska izložba u Dubaiju je prilika da proširimo listu naših klijenata, a već smo u kontaktu sa partnerima iz Estonije, Butana i drugih zemalja sa svih kontinenata – kaže Jurišić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!