fbpx

Apel ugostitelja: Potpuno zatvaranje objekata postalo je nepodnošljivo

CE305766-81D0-467B-82FE-46F17185ECF8

Zaposleni u ugostiteljstvu obratili su se javnosti apelom, u kome navode da su, od početka pandemije, među industrijskim granama koje su podnele najveći teret borbe protiv širenja zaraze COVID-19, iscrpljujući gotove sve ljudske, organizacione i finansijske resurse.

– Snažno se zalažemo da svojim primerom poštovanja mera i organizacije rada svedemo mogućnost za širenjem zaraze u ugostiteljskim objetima na minimum – navedeno je.

Dodaje se da su svesno menjali modele poslovanja prilagođavajući se okolnostima.

– Ipak, trenutno potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata postalo je nepodnošljivo sa stanovišta održivosti vođenja posla, brige o zaposlenima i, ne manje važno, o mentalnom stanju društva. Svesni smo da ovu situaciju možemo da prevaziđemo samo zajednički i to tako što ćemo, kako mi ugostitelji tako i gosti restorana, kafića i hotela poštovati preporuke Svetske zdravstvene organizacije i nadleznih institucija Republike Srbije u prevenciji širenja zaraze i istrajati na poštovanju nošenja maski, držanja distance i održavanja higijene i vakcinaciji. Iz tog razloga snažno podržavamo Inicijativu koju je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, 26.03. izneo da se omogući rad ugostiteljima do 22 sata – izjavio je Igor Ratković, direktor privrednog društva Višnjica Restorani i član Upravnog odbora Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede – HORES.

Vremena su teška i jedino razumom i uz solidarnost možemo štetu po društvo i ugostitelje svesti na minimum, poručuju ugostitelji.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!