fbpx

Aminess preuzimanjem novog hotela širi poslovanje na Makarsku

cozy-modern-bedroom-3144580

Turistička kompanija Aminess d.d. 20. decembra 2021. službeno je preuzela upravljanje nad novim hotelom Aminess Khalani Beach Hotel u Makarskoj.

Aminess Khalani Beach Hotel u većinskom je vlasništvu Auctor grupe, dok će za upravljanje biti zadužen Aminess d.d. koji je takođe deo grupe. Hotel je još uvek u izgradnji, a otvaranje se planira za sezonu 2022. godine.

Aminess Khalani Beach Hotel bit će prvi hotel s pet zvezdica u Aminess portfelju, a zahvaljujući ovoj akviziciji Aminess će zaposliti 200 novih radnika.

„Izrazito smo sretni i ponosni što brend Aminess dodatno širimo na području Dalmacije. Makarska je izuzetno značajna i poželjna destinacija na turističkoj karti Hrvatske, te smo sigurni da će i naš hotel doprineti daljem kvalitativnom razvoju grada Makarske. Sigurni smo da ćemo preuzimanjem i vođenjem Aminess Khalani Beach Hotela ponuditi i osigurati dodatnu vrednost na zadovoljstvo svih naših domaćih i stranih gostiju. Naša ključna misija je izvrsnost u turističkom sektoru što nas motiviše da razvijamo sve destinacije u kojima Aminess deluje te da paralelno podižemo kvalitet naših smeštajnih objekata kroz investicije i edukacije zaposlenih“, izjavila je Zrinka Bokulić, predsednica Uprave Aminessa.

S Biokovom iza leđa i veličanstvenim pogledom na more i ostrva, Aminess Khalani Beach Hotel dotiče vrhove hedonističke ponude Dalmacije, te će moći primiti gotovo 600 gostiju.

Imaće 299 moderno opremljenih soba, porodičnih soba i apartmana, od kojih će većina imati balkon s pogledom na more, a neke i whirlpool.

Smešten je na jadranskoj obali, nadomak Makarske, a imaće tri bazena, te wellness i SPA centar koji će se prostirati na 1.600 m2 i uključivati unutrašnji bazen i teretanu. Uz to, hotel će imati tri restorana, lobby bar, tri bara na bazenu te krovni bar i tri kongresne dvorane.

Sadržaće i dečje igraonice, vrhunske dečje animacijske programe, te atraktivnu plažu s beach barom.

U protekle je dve godine Aminess proširio poslovanje na ostrvo Krk te na južnu Dalmaciju, tačnije Korčulu i Orebić.

Pod brendom Aminess hoteli i kampovi tako se trenutno nalazi 13 hotela, 4 kampa s više od 450 mobilnih kućica, 92 apartmana i naselje od 80 vila, ukupnih kapaciteta od 5.149 smeštajnih jedinica.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!