fbpx

Američkim turistima Evropa u sve većem fokusu

negotiation-3280345_1920

Da su Amerikanci spremni putovati u inozemstvo početkom 2021. godine pokazuju i podaci američkog društva za putnička osiguranja Squaremouth.

Naime, podaci ovog američkog društva za putnička osiguranja pokazuju kako se 65 posto svih rezervacija za sljedeću godinu odnosi na međunarodne destinacije i odredišta koja ujedno čine 86 posto svih planiranih putovanja u siječnju i veljači 2021. godine.

No, isto tako, podaci govore kako bez obzira što su Europske destinacije predstavljale polovicu od deset najboljih međunarodnih odredišta za američke putnike prije COVID-19, trenutno zbog ograničenja putovanja primat logično preuzimaju druge destinacije kao što su Kanada, Meksiko, Bahami, Jamaica, Australija, te su samo Velika Britanija i Francuska europske zemlje koje su i dalje u top deset međunarodnih odredišta.

Tako interes za europskim destinacijama trenutno bilježi pad interesa od preko 90%, no pozitivno je da se ipak interes prema Europi u nazad par godina znatno povećao. Sukladno tome, kada se granice otvore i globalna covid situacija stabilizira, očekuje se i danji rast interesa prema europskim destinacijama, te povratak na rezultate prije covida.

Navedeni su podaci dobiveni na temelju polica putničkog osiguranja koje su kupljene putem stranice Squaremouth.com u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine, a odnose se na putovanja u 2021. godini i to većinom prema destinacijama koje su već sada dostupne američkim ljubiteljima putovanja.

ESTA: Hrvatska među TOp 15 destinacija

Kao što smo nedavno pisali, dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization – ESTA) koji je objavio pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna. 

Koristeći Google Keyword Planner – alat za planiranje ključnih riječi iz ESTA-e su analizirali zemlje u koje ljudi žele putovati na odmor. Podaci su prikupljeni u kolovozu 2020., a koristeći izraze koji uključuju “Letovi za X” i “Praznici u X” iz ESTA-e su došli do sljedećih rezultata.

/ / / Italija, Maldivi i Meksiko najviše se traže preko Google-a, Hrvatska među top 15 destinacija

Italija, Maldivi i Meksiko su se najviše tražili na Google-u, dok je Hrvatska među top 15 destinacija. Ispred Hrvatske su i naši konkurenti ( iako nam ne bi trebali biti konkurencija ) Španjolska, Grčka i Turska.

Što se Hrvatske tiče, napokon bi se do kraja ove godine trebali riješiti i dva ključna problema – vizni režim i dvostruko oporezivanje, koji su znatno kočili trgovinsku razmjenu s Amerikom, a tako i veći fokus američkih turista prema Hrvatskoj. Iako to direktno ne utječe na dolazak američkih turistea u Hrvatsku, no fokus gospodarstva i investitora, kao i percepcija sigurnosti, svakako su odličan zamašak turizmu.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!