fbpx

Američki State Department upozorava da se ne putuje u nekoliko zemalja

passeport

Američki State Department upozorio je u ponedeljak da se ne putuje u Nemačku zbog trenutnog ubrzanog širenja koronavirusa u toj zemlji, a na popisu visokorizičnih zemalja nalazi se i Hrvatska.

Upozorenje State Departmenta na nivou 4 protiv putovanja u Nemačku povezano je s najnovijom procenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC).

“Izbegavajte putovanja u Nemačku. Ako morate tamo ići, osigurajte se da pre puta budete potpuno vakcinisani”, upozorava CDC.

“Zbog trenutne situacije u Nemačkoj, čak i potpuno vakcinisanima može pretiti rizik da dobiju i šire varijante Covid-19”, dodaje CDC.

Nemačka se suočava s porastom broja zaraženih i medicinski stručnjaci i kancelarka Angela Merkel upozorili su da se bolnice već bore u nekim regijama.

Broj novih slučajeva zaraze u zemlji udvostručava se svakih 12 dana. Nemačka i Danska su među državama za koje je objavljeno upozorenje na nivou 4, najviši stepen lestvice CDC-a.

Upozorenje nivoa 4 takođe se primenjuje za druge države u Evropi trenutno teško pogođene pandemijom, među kojima su Belgija, Hrvatska, Mađarska, Austrija i Nizozemska.

Za Francusku i Italiju primjenjuje se nivo 3, u sklopu koje se putnici pozivaju da razmotre svoje planove za putovanja.

Pre pandemije, najviši stepen upozorenja bio je uglavnom rezervisan za države poput Afganistana i Iraka, u kojima traju krize i sukobi.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!