fbpx

Ambasador Egipta u poseti Vrnjačkoj Banji – Radi se na pripremi klaster ponude za egipatske turiste

business-3298472_960_720

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović sastao se ambasadorom Arapske Republike Egipat u Republici Srbiji, Armijem Alguvejlijom.

Na prvom zvaničnom sastanku izražena je obostrana želja i spremnost za intenziviranjem saradnje koja će uticati na povećanje broja egipatskih turista u Vrnjačkoj Banji, ali i omogućiti promociju njenih potencijala narodu Egipta, predstavljanje kulturnih vrednosti dva naroda i ulaganje u turizam.

Kao ograničenja zbog kojih nema većeg dolaska egipatskih turista u Srbiju i Vrnjačku Banju navedeni su složena procedura za dobijanje vize, nepostojanje direktnog leta na relaciji Kairo- Beograd, kao i nedovoljna informisanost egipatskih građana o potencijalima naše zemlje. Dogovoreno je da se, u saradnji sa resornim ministarstvima, pokrenu aktivnosti na njihovom otklanjanju.

– Vrnjačka Banja će inicirati pripremu klaster ponuda za Egipat, koja će obuhvatiti nekoliko srpskih turističkih centara sa Vrnjačkom Banjom kao vodećom turističkom destinacijom – rekao je Đurović, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine Vrnjačka Banja.

Ambasador Alguvejli je istakao da su diplomatski odnosi Republike Srbije i Arapske Republike Egipat, koji su uspostavljeni još pre 113 godina, na najvišem nivou, i da treba raditi na poboljšanju ekonomskih i kulturnih veza i na nivou lokalnih samouprava.

Nakon detaljnijeg upoznavanja sa ponudom Vrnjačke Banje, ambasador je predložio uspostavljanje odnosa saradnje i prijateljstva sa jednim od egipatskih gradova. Dogovoreno je da se naredni sastanak održi u Ambasadi, a potom i u Egiptu kako bi se, uz podršku ambasadora Alguvejlija, ostvarilo povezivanje sa egipatskim turističkim agencijama.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!