fbpx

Alitalia se gasi, zamenjuje je nova državna aviokompanija – ITA

airplane-2619434_1920

Italijanski nacionalni avio prevoznik – Alitalia odlazi u istoriju. Kako su objavili pre par dana, od 24.08. više ne prodaju karte za letove od 15. oktobra.

“Alitalia pod vanrednom upravom od 24.08. više neće prodavati karte za letove od 15. oktobra. Istovremeno će poslati informacije putem e-pošte klijentima koji su kupili letove s polaskom od 15. oktobra. Kako bi se osigurala potpuna zaštita potrošača, biće moguće zameniti let drugim ekvivalentom kojim upravlja Alitalia do 14. oktobra; u suprotnom će biti moguć i potpuni povrat karte.” objavili su iz Alitalia-e.

Italijanska vlada već je pre najavila da će ove godine nacionalizovati avioprevoznika Alitaliju, koji je već tri godine pod vanrednom upravom i na rubu bankrota, te je preživljavao isključivo od finansijske pomoći države. Dolaskom pandemije Covid19, cela se situacija dodatno pogoršala, pošto su upravo aviokompanije bile među najpogođenijim sektorima. Razni pokušaji prodaje aviokompanije nisu urodili plodom, što je sve više finansijski opterećivalo italijansku Vladu koja je finansijskim potporama Alitaliaji držala “glavu iznad vode”.

Alitaliju zamenjuje nova državna aviokompanija ITA

Alitaliju zamenjuje državna ITA (Italia Trasporto Aereo) aviokompanija, koja je s prodajom karata počela od 26. avgusta. Novi avio prevoznik počeće leteti 15. oktobra, nakon što su mu italijanske civilne vlasti prošle nedelje dale zeleno svetlo.

ITA će kupiti 52 aviona Alitalije zajedno sa aerodromima i drugom imovinom. Navodno planiraju obavljati letove prema New Yorku, Bostonu, Miamiu, Tokiu i brojnim drugim evropskim gradovima iz aerodroma u Rimu i Milanu. Trenutno je aktivna privremena web stranica nove avio kompanije – ITA, a koja nudi opcije rezervacije letova iz Rima i Milana.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!