fbpx

Ako se bavite ljudskim resursima u turizmu PromoForum je “place to be”

conference

Promohotel 2022. – 37. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održati će se u porečkoj dvorani Žatika od 02. – 05. marta 2022. godine.

Sajam će se održati na 4500 kvadratnih metara unutrašnjeg i 500 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora, a sajam je namenjen svima u HORECA industriji, vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana.

Cilj održavanja sajma je približavanje turističkim delatnicima, ali i sugrađanima svetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu te tako doprineti promociji i razvoju grada, županije, Republike Hrvatske, ali i šire regije.

PROMOFORUM konferencija o ljudskim potencijalima u turizmu nastavlja se i ove godine.

Za sve koji vode timove ljudi, žele poboljšati svoje procese i biti u korak s trendovima, PromoForum je svakako “place to be”.

PromoForum 2022 je edukativno lice Promohotela – međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam s fokusom na edukacije i razvoj ljudskih potencijala u HoReCa području.

Ovogodišnji PromoForum kao drugo takvo izdanje ugostiće Konferenciju o ljudskim potencijalima koja se organizuje u saradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Udruženja ugostitelja Kvarnera i Istre, a okupiće renomirane hrvatske predavače koji će održati zanimljiva, praktična i korisna predavanja za lični i profesionalni razvoj na individualnoj i organizacijskoj osnovi.

Drugi dan PromoForum ugostiti će predavanja Marinele Dropulić Ružić iz Merkalisa, Saše Tenodia iz Hangar produkcije te Vedrana Sorića iz Sorbel Grupe – odličan miks predavača o ljudskim potencijalima u turizmu.

“Proaktivnost. Strast. Stvaralaštvo. Ispunjenost – ako ovo ne osećate u onome što radite, niste u stanju Meraklisa i vreme je za kratku analizu; zašto i kako to promeniti? Bez obzira šta radili, koliko dugo radili ili koja je Vaša priča, ovo stanje je cilj kojem svaki čovek prirodno teži. Otkrivanje prepreka na tom putu koje stvaraju unutrašnje konflikte i konflikte s drugima, prvi je važan korak. Napravimo ga zajedno.” najavila je Marinela Dropulić Ružić iz Meraklisa. 

“Mnogi vrhunski manadžeri izjavljuju da je sve prodaja i da smo svi prodavači bez obzira na poziciju u firmi na kojoj se nalazimo. Kako bismo u današnje brzo i izazovno doba bili konkurentniji, prodaja se mora transformirati i prihvatiti suvremene izazove. Vreme je da svi sadašnji i budući prodavači prihvate kako, pored ličnog karaktera, prodajnog mindseta te temeljnih prodajnih znanja, moraju svladati i digitalne prodajne tehnike kao neizostavan deo struke.” ističe Vedran Sorić iz Sorbel group-e.

Na PromoForumu spaja se teorija i praksa kroz specijalizovana predavanja vrhunskih stručnjaka iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, ličnog i profesionalnog razvoja, liderstva i netradicionalnog načina prodaje te odnosa s gostima, panel raspravu o mogućnostima uključivanja osetljivih skupina (mladi, starije dobne skupine i osobe s invaliditetom) na radna mjesta u turizmu te predstavljanje programa, planova, projekata od strane Ministarstva turizma i sporta po pitanju rješavanja problematike radne snage u turizmu s posebnim fokusom na privlačenje osjetljivih radnih skupina na radna mjesta.

Također PromoForum u sklopu cijelog programa fokus stavljaju i na digitalizaciju te informatizaciju poslovanja, edukacije za djelatnike i voditelje turističkih zajednica, te sve one koji su objedinjeni u pojmu “obiteljski smještaj” za koje je također kreiran zanimljiv i koristan program edukacija.

Više informacija o načinu prijave, kao i cijelom programu konferencije o ljudskim potencijalima u turizmu – PromoForum potražite  OVDJE 

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!