fbpx

Airbnb uveo novi alat: Gosti pre rezervacije od sada mogu proveriti brzinu WiFi-a u smeštaju

digital-nomads-4617605_1920

Bilo da se radi o igranju i streamingu na Twitchu, zumiranju s kolegama ili druženju s porodicom putem videochata, poslu, brzi i stabilan internet važniji je nego ikad. Prepoznao je to i Airbnb te je uveo novu uslugu.

Kako se sve veća fleksibilnost u radu i životu s bilo kojeg mesta nastavlja, mogućnost utvrđivanja brzine WiFi-ja na popisu pre rezervacije neophodna je za sve digitalne nomade, remote radnike, putujuće porodice, “gamere” i kreativce. Zato je Airbnb uveo novi alat putem kojeg gosti pre rezervacije mogu proveriti brzinu WiFi -ja u apartmanu izlistanu na njihovoj platformi.

Softver koristi otvoreni kod M-Laba za merenje brzine preuzimanja. Novi alat je trenutno dostupan samo u SAD-u, no kako navode iz Airbnb-a, globalno će biti dostupan u sledećim nedeljama.

Celi postupak je izuzetno jednostavan i automatizovan.

Iako su domaćini već neko vreme mogli ručno dodavati brzine WiFi-a na svoje stranice s popisom, sada Airbnb nudi jednostavno i učinkovito rešenje kroz aplikaciju koja omogućava automatsko merenje brzine WiFi-ja.

Dakle, domaćini mogu testirati brzinu povezivanja direktno u aplikaciji Airbnb i lako objaviti podatke o brzini njihove WiFi veze na stranici svog smeštaja. Naravno ne radi se o obavezi, no svakako svi smeštaji koji će imati transparentno objavljene podatke o brzini WiFi-a će biti u prednosti naspram drugih.

Danas više nije standard imati internet, nego je imperativ imati brzi internet, koji omogućava sve gore navedeno bez ikakvih smetnji.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!