fbpx

Air Transat ponovo će povezivati Toronto i Zagreb

aircraft-1362586_1920

Kanadski avioprevoznik Air Transat najavio je svoj red letenja za sledeću letnju sezonu, a prema pisanju portala Croatian Aviation, a među 44 svetska odredišta našao se i Zagreb.

Početkom letnjeg reda letenja postepeno će se povećavati broj operacija prema Evropi, a kompanija planira prometovati prema gotovo svim odredištima kao pre globalne pandemije, pritom dodajući i nove.

Iz najvećeg kanadskog grada Air Transat planira prometovati na 13 međunarodnih linija prema Evropi, uključujući i onu prema glavnom gradu Hrvatske. U samoj špici letnje sezone ovaj prevoznik će imati gotovo 60 nedeljnih letova iz Toronta prema Nizozemskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i drugim evropskim državama.

Ono što posebno veseli jeste najava ponovnog uspostavljanja redovne linije između Toronta i Zagreba. Kompanija je planirala obnoviti promet na ovoj liniji i ovog leta, no zbog restriktivnih mera u Kanadi i slabe potražnje, to se ipak nije dogodilo.

Iako je pre pandemije (leto 2019. godine) Air Transat između Toronta i Zagreba prometovao čak tri puta nedeljno, za sledeće leto najavljena su dva nedeljna leta.

Prvi let iz Toronta prema Zagrebu najavljen je za subotu, 7. maja 2022. Mesec dana kasnije, od 7. juna, uvodi se i drugi nedeljni let s polaskom iz Toronta utorkom. Dva nedeljna leta najavljena su trenutno sve do kraja sledeće letnje sezone, odnosno do 29. oktobra 2022.

Na liniji između Toronta i Zagreba najavljeni su avioni tipa A330-200 koji u floti ovog avioprevoznika imaju kapacitet od 332 do 345 sedišta. Time će Air Transat između dva spomenuta grada sledećeg leta ponuditi više od 31.000 sedišta.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!