fbpx

Air Serbia ukida popodnevne letove između Beograda i Londona tokom vikenda u julu 

airplane-2619434_1920

Air Serbia (Er Srbija) je prinuđena da otkaže popodnevne letove do Londona subotom i nedeljom tokom čitavog jula, počev od subote, 9. jula 2022. godine, navedeno je u saopštenju kompanije.
Naime, očekuje se veoma teška situacija na aerodromu Hitrou u Londonu kada je reč o prihvatu i otpremi putnika, prtljaga i aviona.
– Zbog smanjenog kapaciteta pružaoca usluga zemaljskog opsluživanja na tom aerodromu izazvanog nedovoljnim brojem zaposlenih, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže drugi let u subotu, 2. jul 2022. godine, odnosno popodnevni, let između Beograda i Londona JU386, a posledično i povratni let JU387. Kompanija je i prethodnog vikenda morala daotkaže dva leta (JU386/7) iz istih razloga – navedeno je.
Međutim, nedeljni popodnevni let JU386 između Beograda i Londona Er Srbija će morati da obavi i pored najava u vezi sa otežanim opsluživanjem aviona na aerodromu Hitrou zbog toga što je uslovljena mogućnošću da u suprotnom izgubi istorijski slot – pravo sletanja na Hitrou u odredjeno vreme.
Na letu JU386 između i Londona bilo je moguće putovati isključivo sa ručnim prtljagom, dok registracija i prihvat predatog prtljaga nisu bili mogući.
Putnici na letu JU386 se mole da nose samo prtljag sa kojim mogu samostalno da manipulišu prilikom ukrcavanja i iskrcavanja. Zbog specifičnosti situacije, kompanija će po izuzetku omogućiti odstupanja od standardnog ograničenja mase od osam kilograma
– Srpska nacionalna avio-kompanija je tako dovedena u paradoksalnu situaciju da joj se najavljuje da neće biti mogući prihvat i otprema i otpravljanje putnika, njihovog prtljaga i aviona, dok se sa druge strane insistira da se letovi obave, pa čak i delimično ili potpuno prazni – dodaje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!