fbpx

Air Serbia od aprila 2023. leteće dvaput nedeljno na liniji Beograd-Čikago, tokom zime više letova za Njujork

AirFrance A350-(5) (1)

Air Srbija nastavlja da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i počev od aprila 2023. godine uspostaviće direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O’Hare/O’Her – ORD). Čikago će biti druga destinacija u SAD u mreži Er Srbije, a planirano je da srpska nacionalna avio-kompanija na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

Takođe, kako je saopšteno iz kompanije, zbog povećane potražnje letova između Beograda i Njujorka, srpski avioprevoznik će od predstojeće zimske sezone broj letova na toj liniji povećati sa uobičajena dva na tri leta nedeljno. Er Srbija saobraćaće između ta dva grada svakog utorka, četvrtka i nedelje, navodi se u saopštenju.

Uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350.000 stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Er Srbije.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je pre šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383.324 putnika na liniji Beograd – Njujork.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!