fbpx

Air Serbia na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta na letovima do Njujorka

pexels-lukas-kloeppel-466685

Prema podacima Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine, Air Serbia se sa rezultatom od 67% nalazi na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do “Velike jabuke”, saopštio je danas ovaj avio-prevoznik.

Naime, na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao “Kapija Amerike” jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, srpski nacionalni avio-prevoznik deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM.

Na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Egyptair, a na trećem mestu Asiana.
– Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su dobar pokazatelj da, uprkos pandemiji koronavirusa, linija za Njujork dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih linija Er Srbije. Sjedinjene Američke Države su veliko i važno tržište koje je, zahvaljujući nama kao jedinoj avio-kompaniji u regionu sa redovnom direktnom linijom preko Atlantika, dostupno Srbiji i celoj jugoistočnoj Evropi. Prema podacima njujorškog aerodroma, nalazimo se na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja (On-time Performance), odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska – izjavio je Džordž Petković, regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Air Serbia do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom. U planu je da se u periodu od 14. decembra do 4. januara obavlja dodatni let ponedeljkom, dok će se dodatni letovi petkom obaviti 18. decembra i 1. januara 2021. godine.

Uz planirane dodatne letove, nacionalna avio-kompanija će u periodu oko božićnih i novogodišnjih praznika do Njujorka saobraćati i do četiri puta nedeljno. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna do 28. oktobra, Air Serbia je obavila 71 let za Njujork i prevezla 26.121 putnika.

Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti Er Srbije, Airbus A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!