fbpx

Air Serbia i Turkish Airlines šire saradnju – Iz Niša i Kraljeva preko Stambola u svet 

airport-2373727_1920

Air Serbia i Turkish Airlines najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim kod-šer sporazumom, koji će se proširiti na destinacije u okviru mreža Er Srbije i Turkiš erlajnsa. Proširenje kod-šer sporazuma je zvanično potpisano u Istanbulu u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije, Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.

Dve avio-kompanije, koje već imaju kod-šer sporazum za međusobne letove između Beograda i Istanbula, dodatno su unapredile saradnju time što je Air Serbia dodala svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkiš erlajnsa, između turske prestonice Ankare i glavnog grada Srbije Beograda. U isto vreme, Turkiš erlajns dodao je svoj TK kod na letove Er Srbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkiš erlajnsa. Avio-kompanije već imaju kod-šer saradnju za letove iz Beograda za Banja Luku, Tivat i Ankaru, a iz Istanbula za Ankaru, Izmir, Adanu, Antaliju, Dalaman, Gazijantep, Kajzeri, Konju, Trabzon, Gazipašu, Bodrum, Odesu, Kijev, Aman, Kairo, Tel Aviv, Niš i Kraljevo 

Uzimajući u obzir komplementarnu strukturu rasporeda oba prevoznika i recipročnih sporazuma, putnicima obe avio-kompanije biće omogućena nesmetana povezanost preko njihovih matičnih aerodroma, navodi se u saopštenju Er Srbije. 

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!