fbpx

Air Serbia i ITA Airways postigle sporazum o uspostavljanju kod-šer letova

airplane-2619434_1920

Air Serbia i ITA Airways, nova nacionalna avio-kompanija Italije, uspostavili su saradnju zaključivanjem kod-šer ugovora, kako bi putnicima omogućili veći izbor destinacija i bolju povezanost preko svojih matičnih aerodroma.

Air Serbia je među prvim avio-kompanijama koje su postigle tu vrstu sporazuma sa kompanijom ITA Airways, koja je počela da obavlja vazdušni saobraćaj u oktobru ove godine, navedeno je u saopštenju.

Air Serbia je svoju JU oznaku za let (marketing kod) postavila na letove ITA Airways-a iz Rima za dve međunarodne destinacije – Atinu i Tiranu, kao i na lokalne letove za devet odredišta u Italiji – Bari, Brindizi, Đenovu, Kataniju, Lamecija Terme, Palermo, Torino, Trst i Veneciju.

Kod-šer ugovor omogućava kompaniji ITA Airways da proširi mrežu dodavanjem svog AZ koda na direktne redovne letove koje srpski nacionalni avio-prevoznik obavlja iz Rima i sa najvećeg milanskog aerodroma Malpensa do Beograda.

Pored toga, putnici ITA Airways-a biće u prilici da preko Beograda lete do 11 odabranih međunarodnih destinacija Air Serbia – Atine, Banjaluke, Bukurešta, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Sofije, Skoplja, Soluna, Tivta i Tirane.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!