fbpx

Agencije: U Grčkoj nema i neće biti sunčanja sa maskama i rezervacije ležaljki putem SMS-a

santorini, Greece

Nije tačno da turisti na plažama u Grčkoj nose maske, niti da se ležaljke i suncobrani rezervišu putem SMS-a poruka, ali je tačno da na plažama postoji fizička razdaljina između ležaljki, kažu sagovornici Tanjuga iz turističkih agencija.

Direktorka agencije Viva travel Jelena Milanović ističe da ova agencija još nema svoje turiste u Grčkoj, prva grupa kreće 19. maja, ali da prema informacijama od poslovnih partnera iz ove zemlje saznaje da tamo epidemiološke mere popuštaju i da bi situacija 15. maja, kada zvanično počinje turistička sezona, trebalo da bude sasvim dobra.

– To što se kod nas pisalo da se na plaži nose maske je potpuna neistina. Maske se, uostalom kao i kod nas i u drugim evropskim zemljama, u zatvorenom prostoru nose – kaže ona.

Dodaje i da su otvorene bašte restorana i kafića i da sve ide u dobrom pravcu, kako su i najavljivali grčki zvaničnici.

– Mere koje budu važile od 15. maja za Grke važiće i za sve turiste a to znači da ćemo sigurno nositi masku u zatvorenom prostoru a da ćemo na plažama i po baštama restorana i kafića poštovati fizičku distancu – kaže Milanović.

Kada je reč o uslovima putovanja u Grčku od 15. maja i mogućim izmenama uslova pre svega za decu, ona kaže da se detalji još ne znaju i da se čeka 14. maj, kao datum kada bi sve pojedinosti trebalo da se obelodane.

I vlasnica turističke agencije Nikana Travel u Grčkoj Ana Nikolić za Tanjug tvrdi da turisti koji ovog leta budu letovali u Grčkoj neće morati da nose maske na otvorenom.

– Na plažama neće biti posebnih pravila za turiste, osim što će, kao što je bilo i prošle godine, između ležaljki morati da postoji distanca i što će one morati redovno da se dezinfikuju – kaže Nikolić i demantuje pisanje nekih srpskih medija da će turisti morati SMS-om da rezervišu ležaljke i suncobrane na grčkim plažama.

Podseća da su u Grčkoj još na snazi SMS poruke kao dozvole za izlazak iz kuće ali da se ubrzo očekuje njihovo ukidanje.

Nikolić navodi i da srpskih turista već ima u grčkim letovalištima a najviše na Tasosu i Halkidikiju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!