fbpx

Agencije: Turisti iz Srbije uplašeni zbog ajkule, ali ne otkazuju letovanje u Hurgadi 

8978E40A-5B84-4AD5-A0B8-D2B4A6D80ADC

Turisti iz Srbije koji su rezervisali letovanje u Hurgadi uplašeni su zbog ajkule koja je pre nekoliko dana usmrtila dve žene, ali ne otkazuju aranžmane, rekli su danas u turističkim agencijama.

Vlasnik agencije Fabrika putovanja Dragan Subotić rekao je za Betu da putnici nisu tražili promenu destinacije iako imaju rezervacije za plažu blizu mesta na kome se dogodila nesreća.

– Nismo imali zahteva za premeštaj, a neki turisti nisu ni čuli za tu nesreću – rekao je Subotić.

Dve žene su poginule prošle nedelje u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Prema protivrečnim informacijama žene su plivale u nedozvoljeno vreme i na nedozvoljenom prostoru, prema nekim informacijama jedna žena je poginula posle 20 sati iako je kupanje dozvoljeno do 18 sati. Subotić je rekao da oni koji su preterano uplašeni mogu da koriste hotelske privatne plaže koje su povezane sa morem i koje su zaštićene mrežama. Istakao je da su pojedinim putnicima, kako bi ih umirili, omogućili da vide predstavnicu te agencije koja se javljala direktno sa plaže, iz vode u Hurgadi.

Direktor agencije Sabra travel Vladimir Vlaho rekao je da niko od turista koji su rezervisali odmor u Hurgadi nije tražio otazivanje. 

– Bilo je sporadičnih i neracionalnih pitanja tipa ‘šta ako se ponovi incident” na koja nismo imali odgovor – rekao je Vlaho.

On je rekao da su nastradale žene plivale u nedozoljenoj zoni u nedozvoljeno vreme, a da su svi turisti bezbedni ako poštuju pravila.

Prema rečima direktorke Olimpik travela iz Kragujevca Branke Kradžić putnici za Hurgadu su malo uplašeni, ali ne otkazuju letovanje na toj destinaciji.

– Trenutno u Hurgadi imamo petoro ljudi koji se nisu javljali da imaju neke probleme – rekla je Karadžić.

Dodala je da je putovanje u Hurgadu otkazala samo jedna starija žena koja je u septembru trebalo da otputuje sa unukom u Hurgadu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!