fbpx

Aerodromima Srbije odobrena državna pomoć od 670 miliona dinara

airport-4120835_1920

Komisija za konotrolu državne pomoći odobrila je državnu pomoć od 670 miliona dinara preduzeću Aerodromi Srbije, za upravljanje aerodormom Konstantin Veliki u Nišu.

Davalac državne pomoći je, kako se navodi u rešenju, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a iz budžeta Srbije u prethodnoj godini društvu Aerodromi Srbije dodeljena je subvencija u ukupnom iznosu od 670 miliona dinara.

Od te sume, subvencije za upravljanje aerodromom Konstantin Veliki u Nišu iznosi 335 miliona dinara.

Komisija je, prema medijskim navodima, ocenila da državna pomoć niškom aerodromu u 2020. godini predstavlja naknadu za obavljanje “delatnosti od opšteg ekonomskog interesa”.

Komisija je u martu pokrenula prethodni postupak u vezi dodele sredstava Aerodoromima Srbije, kako bi utvrdila postojanje potrebe za subvencijom, ali i ocenila usklađenost državne pomoći sa važećim propisima i preuzetim obavezama.

Aerodromi Srbije su u 2020. godini ostvarili negativan neto rezulatat (-119,9 miliona dinara), dok su godinu pre bili u plusu za 32,6 miliona dinara.

Preduzeće Aerodromi Srbije osnovani su 2016. godine, a ta firma upravlja aerodromom Morava u Kraljevu i aerodromom Konstantin Veliki u Nišu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!