fbpx

Advent Zagreb se predstavlja na EXPO-u kroz virtuelnu stvarnost

christmas-market-gf9845512e_1920

Turistička zajednica grada Zagreba postavljanjem glavnih motiva ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu na lokacije svetske izložbe EXPO 2020 Dubai, donosi drugačiju dimenziju u komunikaciji i promociji ovog najznačajnijeg turističkog proizvoda.

Naime, igračke koje se u virtuelnoj stvarnosti (AR) nalaze na 10 lokacija u centru Zagreba, sada se, uoči i za vreme Božićnih praznika, koji se održava od 20. do 28. decembra na EXPO-u, nalaze i na pet lokacija EXPO Dubai, kao i u samom Hrvatskom paviljonu.

Posetioci mogu, tako, uz pomoć pametnih uređaja i aplikacije Equinox XR, potražiti prepoznatljive Virtuelne igračke te ih poneti sa sobom i samostalno postaviti na bilo koju drugu lokaciju na svetu ili podeliti na društvenim mrežama. Osim igračaka, u večernjim satima, prikazuju se adventske svetlosne projekcije na najfrekventnijim lokacijama EXPO-a, kao i promotivni film Adventa Zagreb.

Tehnologija proširene stvarnosti omogućila nam je da na EXPO-u, na interaktivan, ali i održiv način, predstavimo Advent Zagreb kao naš najznačajniji turistički proizvod. Naime, AR smisleno obogaćuje fizički prostor, bez ikakvih intervencija, što je u duhu slogana ove najveće svetske izložbe „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“. Jednako tako i svetlosne projekcije kojima promovišemo Advent, doprinose prezentaciji na održiv i odgovoran način, a to zaokružuje Krie Design čiji je celokupni koncept baziran na primeni ekološki odgovornih materijala.“ navela je Martina Bienenfeld, direktorka TZGZ-a.

U Hrvatskom paviljonu izložena je i haljina Bow zagrebačke dizajnerske kuće Krie Design koja je 2018. godine dobila poziv za nastup na Arab Fashion Weeku, kao jedini modni brend iz Hrvatske. To je bila posebna čast za dizajnerku, Kristinu Burju, koja je ovom prigodom izjavila: „Krie Design te je godine nastupio kao prvi „sustainable” brand na Arab Fashion Weeku, na kojem učestvuje sve do danas. Krie kolekcija oduševila je tamošnje ljubiteljice mode, a crvenu Bow haljinu s mašnom odabrala je poznata arapska glumica Mayssa Maghrebi, kao i njena koleginica, glumica Cynthia Samuel. Mnogi arapski mediji raspisali su se o ovoj haljini koju su nosile dve tako poznate osobe, te mi je izuzetno drago da je sada izložena u Hrvatskom paviljonu u sklopu svetske izložbe EXPO.

Podsećamo, svetska izložba Expo 2020 u Dubaiju otvorena je 1. oktobra 2021. i traje do 31. marta 2022., a očekuje se kako će ovo biti jedna od najposećenijih svetskih izložbi. Okupiće više od 25 miliona posetilaca iz više od 190 zemalja sveta, što uključuje tržišta Afrike, Azije, Evrope, Amerike, koji čine ukupno 3,2 milijarde potrošača.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!