fbpx

Advent u Zadru se vraća nakon dvogodišnje covid-pauze

christmas-market-gf9845512e_1920

Nakon dve godine Advent se vraća u Zadar! Puno događanja, prigodnih programa, zabave za decu i roditelje uz koncerte probranih domaćih estradnih imena kratki su sadržaj šestog izdanja Adventa u Zadru. Kao i do sada, organizatori manifestacije su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar d.o.o. u saradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja. 

Mnogo je bilo upita od strane Zadrana, naših gostiju i ugostitelja hoće li se omiljena zimska manifestacija održati ove godine. Usled neizvesne epidemiološke situacije tokom nadolazećih zimskih meseci, ali i uz značajno manji budžet od onog iz 2019. godine, tri krovna organizatora sastavila su okvir po kojem će se manifestacija ipak održati u optimalnoj formi i sadržaju uvažavajući aktuelne epidemiološke mere i preporuke.

Božićni sajam tradicionalno započinje paljenjem prve adventske sveće u crkvi sv. Šime u petak, 26. Novembra 2021. i trajat će 36 dana do 1. januara 2022. godine. Uz dodatno okićene promenadne blagdanske prostore u atriju palate Cedulin i na Forumu, na središnjoj lokaciji na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svakodnevno će se odvijati zabavni program i koncerti od 17 do 24 sata, dok će tokom jutarnjih sati prostor biti zatvoren. Petkom će na pozornici nastupati hrvatske estradne zvezde poput Massima Savića, Nene Belana i njegovih Fiumensa, A strana i grupe Cambi, a subotom će nas zabavljati renomirani zadarski izvođači Đani Maršan, grupa Forum i ostali. Deca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program, a dodatno će ih 6. decembra posetiti Sveti Nikola te 13. decembra Sveta Luce. Celi grad, pa tako i adventski sajam biće u funkciji, veseli i otvoreni za vreme nadaleko poznatog zadarskog Badnjaka, kao i na Silvestrovo za doček Nove godine.

Tržnica Zadar d.o.o. je u petak 15. oktobra objavila Javni poziv za davanje u zakup montažnih drvenih kućica za obavljanje ugostiteljske delatnosti i delatnosti trgovine na Trgovima Petra Zoranića i Pet bunara za vreme održavanja Adventa. Ono će trajati do 29. oktobra. Mole se svi zainteresovani ugostitelji i trgovci da se prijave na takmičenje i na taj iskažu interes za pristupanje pravu licitiranja za zakup kućice ili kućica, kojih će biti 25 i biće raspoređene po istom rasporedu i tlocrtu kao pre dve godine za vreme dosad najuspešnijeg i najposećenijeg Adventa u Zadru.  

U sklopu „Adventa” će brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurati prigodne cene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta „Đir po gradu”, kojeg već jedanaest godina kontinuirano realizuju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o., sve s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tokom zimskih meseci. Prazničnom ugođaju doprineće i ŠC Višnjik postavljanjem klizališta i skijališta.

Više informacija o Adventu u Zadru najaviće sami organizatori na novinarskoj konferenciji početkom novembra.

Izvor: Turistička zajednica grada Zadar

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!