fbpx

Adriatic properties zahteva 100 mil EUR od Vlade Crne Gore zbog spora oko Svetog Stefana

montenegro-4404726_1280

Vladi Crne Gore stiglo je obaveštenje o pokretanju arbitražnog postupka pred Arbitražnim sudom u Londonu koji je pokrenula kompanija Adriatic properties, dugogodišnji zakupac elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, koja traži odštetu od 100 mil EUR, pišu Vijesti pozivajući se na izvor iz kompanije naturalizovanih Crnogoraca, biznismena Petrosa Statisa i Vei Seng Pua.

Vladi je dat rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahteve koji su međunarodnom tribunalu dostavljeni sa dokazima na 50 strana.

Zakupac grad hotela Sveti Stefan, Vile Miločer, kao i nekadašnjeg hotela Kraljičina plaža, na čijem se mestu gradi novi hotel sa 60 apartmana za tržište, traži da im se zbog navodnog kršenja ugovora i onemogućavanja da rade, isplati 100 mil EUR, što obuhvata novac koji su investirali u hotelski kompleks, kao i izgubljenu dobit za ovu godinu i sve naredne do isteka ugovora o zakupu.

Adriatic properties i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel Sveti Stefan i Vilu Miločer nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim kao i prethodnih 14 godina, odnosno da se gostima garantuje mir i diskrecija.

Meštani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, a ta plaža, kao i Kraljeva i zapadna svetostefanska plaža data su na korišćenje svim građanima.

Iz Adriatica su naveli da je to razlog da se odustane od otvaranja Svetog Stefana ove godine, a zatvorena je i Vila Miločer.

Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojana Ćirović je u izjašnjenju upućenom Privrednom sudu navela da Adriatic propertis više od 10 godina bespravno koristi šetalište između Kraljičine plaže i Aman spa centra i javni put koji povezuje Sveti Stefan sa obalom i nezakonito zabranjuje njihovo korišćenje, jer ovi javni putevi nisu obuhvaćeni ugovorom o zakupu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!