fbpx

ADAC: Hrvatska druga najpopularnija destinacija za kampovanje u 2021.

istra-premium-camping-resort-accomodation-you-want

ADAC: Tri hrvatska kampa među top 10 kampova u Europi / Hrvatska druga najpopularnijih zemalja za kampovanje u 2021

Povoljnu poziciju Hrvatske na nemačkom tržištu potvrđuje najnovija lista top 10 kampova Evrope, koju je objavio portal ADAC-a posvećen kamping segmentu PinCamp.

Na navedenoj se listi na prva dva mesta nalaze njemački kampovi, dok odlično 3. i 4. mesto zauzimaju hrvatski kampovi Aminess Maravea Caming Resort iz Novigrada i Camping Omišalj. Među top 10 evropskih kampova nalazi se još jedan hrvatski kamp, a reč je o kampu Zaton Holiday Resort koji je zauzeo 6. mesto.

Promatrajući popis najpopularnijih kampova po zemljama, vodeća je Nemačka s 53 kampa, a zatim sledi Hrvatska s 26 kampova te Italija s 18 kampova. 

Nemački autoklub ADAC je naš najvažniji strateški partner, a saradnja s njima je od najvišeg prioriteta za dugoročno povoljnu i sigurnu poziciju Hrvatske na nemačkom tržištu. Temelj buduće saradnje je Memorandum o razumevanju, odnosno dogovor o uzajamnoj saradnji i potpori koji je potpisan na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji kanale prodaje i marketinga ADAC-a svim turističkim subjektima u Hrvatskoj čini dostupnima“, izjavila je Nera Miličić, direktorka Ispostave HTZ-a u Münchenu. 

ADAC kao institucija uživa najveće poverenje građana u Nemačkoj kao prva adresa za servisne informacije pri planiranju putovanja. a najveće nemačko udruženje broji čak 22 miliona članova.

U više od 150 poslovnica ADAC-a širom Nemačke uskoro kreću i posebne edukacije prodajnih agenata o raznolikoj ponudi Hrvatske kako bi što bolje bili pripremljeni za razdoblje najintenzivnijeg bukiranja putovanja na nemačkom tržištu.  

Hrvatska je jedna od omiljenih inostranih destinacija Nemaca, a Nemačka najvažnije tržište za hrvatski turizam. Naša saradnja je vrlo dobra, a deo zajedničkih aktivnosti pripremamo i tokom nastupa na nadolazećem sajmu f.re.e. u Münchenu na kojem je Hrvatska u sledećoj godini zemlja partner, poručio je Karlheinz Jungbeck, predsednik ADAC-a i direktor resora za turizam.

U dosadašnjem delu godine s nemačkog smo tržišta ostvarili 21,2 miliona noćenja čime smo, uprkos svim izazovima, u potpunosti izjednačili rezultat iz 2019. godine. Navedeno predstavlja izuzetan uspeh hrvatskog turizma, ali i motivaciju da već u narednoj godini premašimo rezultate i trendove iz predpandemijskog razdoblja, zaključio je Kristjan Staničićdirektor HTZ-a.

Iz HTZ-a dodaju kako je ispostava Hrvatske turističke zajednice u Münchenu organizovala prezentaciju hrvatskih vina i maslinovih ulja za članove Uprave nemačkog autokluba ADAC. U prezentaciji je učestvovala i najpoznatija nemačka sommelierka Paula Bosch, koja je izabrala vina te pojedinačno predstavila neke od najpoznatijih istarskih vinarija Meneghetti, Kabola, Matošević i Benvenuti, a dodatno su prezentovana i maslinova ulja selekcija Ipša, Belić i Mate.

Podsetimo, nedavno je potpisan i Memorandum o dugoročnom partnerstvu između Ministarstva turizma i sporta i ADAC-a.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!