fbpx

46. Festival filmskog scenarija od 12. do 16. avgusta u Vrnjačkoj Banji

movie

Jedini festival u zemlji i regionu koji je posvećen scenaristima i njihovom delu – predlošku za igrani film – Festival filmskog scenarija, 46. po redu, biće održan u Vrnjačkoj Banji od 12. do 16. avgusta.

Festival će biti otvoren svetskom premijerom novog domaćeg filma “Ala je lep ovaj svet” u režiji Filipa Čolovića a po scenariju Andreja Šepetkovskog, navedneoje na sajtu Filmskog centra Srbije.
– Zahvaljujući hiperprodukciji, ove godine imali smo više od 30 prijavljenih filmova, tako da je morala da ih bira selekciona komisija. Izabrali smo malo više od polovine, jer nije moglo više da stane u programe u bioskopu i na Letnjoj pozornici – izjavio je Marko Jovičić, jedan od selektora i izvršni producent festivala.
Uz film “Ala je lepo ovaj svet”, u takmičarskom programu je još 13 filmova.
Žiri festivala u sastavu: reditelji Milutin Petrović i Dejan Zečević i scenarista Milan V. Puzić, dodeliće prvu, drugu i treću nagradu za najbolji scenario, koje se sastoje od novčanog dela i diplome. Umetničko veće festivala drugu godinu zaredom dodeliće nagradu “Zlatno pero Gordana Mihića” za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji. I ove godine će žiri grada domaćina dodeliti rimski novčić za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Festivala filmskog scenarija, dok će žiri novinara i filmskih kritičara nagradu “Slavko Lazarević” dodeliti za najbolji scenario.
Novina je nagrada za najboljeg mladog glumca koja će nositi ime pokojnog glumca Marka Živića koji je za života bio umetnički direktor Festival filmskog scenarija.

Izvor: eKapija

Fotografije: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!