fbpx

2022 Vodič za putovanje u Meksiko

mexico-g81f53ab98_1920

Meksiko je zemlja bogata turističkim atrakcijama; od prelepih plaža do pustinja, planina i džungle ispunjenih ruševinama, nudi širok izbor iskustava u zavisnosti od toga koji deo zemlje posećujete. Mnogim stanovnicima Severne Amerike takođe je lako putovati, uz relativno lako povezivanje letova. Meksiko je bio jedna od najlakših zemalja za ulazak tokom pandemije, sa dosta putnika koji su izabrali Meksiko u odnosu na druge destinacije zbog njegovih uslova za ulazak.

Očekuje se da će poseta Meksiku u 2022. godini biti prilično velika, pošto je rutinski ocenjeno bolje od mnogih drugih popularnih destinacija tokom pandemije. Čitajte dalje da biste saznali više o svemu što treba da znate o putovanju u Meksiko 2022.

Naša preporuka? Ako putujete u Meksiko, vakcinišite se, naučite malo španskog i ne ostavljajte zdrav razum kod kuće. Kriminal je svuda, pa vodite računa da putujete oprezno. Obilaske organizujte sa poznatim turoperatorima, izbegavanje nošenja skupog nakita ili satova, boravak u renomiranim odmaralištima i istraživanje područja koja možda nisu bezbedna na vašoj destinaciji samo su neki saveti koji će vam pomoći da budete bezbedni tokom putovanja.

Meksiko je dom brojnih poznatih i omiljenih turističkih destinacija za putnike. Imajući to u vidu, postoje tri koja će se sigurno izdvojiti ove godine među ostalima.

Los Kabos je destinacija koju čine dva grada: San Huan del Kabo i Kabo San Lukas. Obe nude neverovatne plaže duž biološke raznovrsnosti Kortezovog mora, gde putnici mogu uočiti velike raže, delfine, morske lavove i sve materije morskog života. Takođe su poznati po svojoj hrani: ovo je mesto gde se gurmani okupljaju da probaju ne samo lokalnu meksičku kuhinju, već i bogatstvo neverovatnih restorana koje su kreirali inovativni kuvari koji ovo mesto nazivaju svojim domom daleko od kuće. Okrug 23400 San Hoze del Kabo je mesto gde možete pronaći najbolju hranu u regionu, dok oba grada nude umetničke galerije i druge kulturne festivale, poput Međunarodnog filmskog festivala u Los Kabosu.

Druga značajna meksička destinacija je poznata po tome što je srce meksičke kulture i istorije: Gvanahuato. Sastoji se od cele države umesto jednog grada, Gvanahuato je dom gradova i gradova poznatih po svojoj španskoj kolonijalnoj arhitekturi, katedralama, vinogradima, meskalu i još mnogo toga. U njemu se nalazi San Migel de Aljende, grad svetske baštine Uneska i meksički „Pueblo Magico“ ili Magični grad, kao i Dolores Idalgo, mesto početka Meksičke revolucije. Dom istorijskih građevina i drevnih i kolonijalnih, Guanajuato nudi mnogo toga za otkrivanje za pronicljive putnike.

Na kraju, ali svakako ne najmanje važno, je Rivijera Maja. Dom nekih od najpopularnijih plaža i odmarališta duž meksičkih Kariba, Rivijera Maja se diverzifikuje stavljajući veći fokus na svoju unutrašnjost: na svoje ruševine Maja, na primer, kao i na svoje misteriozne cenote i biodiverzitetske džungle, uključujući Sian Ka „Rezervat biosfere, u kome putnici zapravo mogu da odsednu zahvaljujući nekoliko prekrasnih i ekološki svesnih odmarališta i loža. Bez obzira koju destinaciju putnik poseti, sigurno će biti neverovatna hrana i još neverovatnija prirodna čuda.

Naša poslednja velika meksička atrakcija za 2022. je hrana: putnici ne bi trebalo da propuste da probaju neke od najboljih jela meksičke kuhinje. Bilo da ćete kušati prastaru krticu u Oaksaki ili jesti sveže ulovljenog marlina u Los Kabosu, ​​regionalna meksička kuhinja je nešto što nikada ne treba zanemariti na putovanju u Meksiko. Obavezno istražite sva regionalna jela na koja ćete se uputiti pre nego što krenete da biste mogli da napravite listu namirnica koje ćete probati; nećete požaliti.

Meksiko je takođe odlična destinacija za svoje događaje. Od mnogih februarskih karnevalskih fešta do proslava prolećne ravnodnevice na nekim od najvećih ruševina Maja tokom marta do Festivala Internacional del Cine, jednog od najvažnijih filmskih festivala Latinske Amerike, koji će se takođe održati u martu do neverovatnog festivala Dia de Los Muertos u novembra, putnici mogu da uživaju u punom kalendaru događaja gde god da krenu. Festivali gurmana, takmičenja u jedrenju, verske svečanosti i filmske fešte dostupne su širom zemlje. Naš savet? Istražite datume putovanja da vidite da li možete sami da uhvatite neki od događaja.

Izvor: Travel Pulse

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!