fbpx

20 destinacija koje podržavaju rad na daljinu širom sveta

mahrous-houses-6035253__340

Airbnb je najavio da će se udružiti sa 20 destinacija širom sveta kako bi olakšao život i rad bilo gde, uključujući Bali, Kanarska ostrva i Karibe.

20 destinacija koje ćemo izdvojiti uključuju:

Južna Baja Kalifornija, Meksiko
Bali, Indonezija
Brindizi, Pulja, Italija
Buenos Ajres, Argentina
Karibi
Kanarska ostrva, Španija
Kejptaun, Južna Afrika
Kolumbija
Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
Furlanija-Julijska krajina, Italija
Lisabon, Portugal
Malta
Meksiko Siti, Meksiko
Palm Springs, Kalifornija, SAD
Kvinslend, Australija
Ruralna Francuska
Salzkammergut, Austrija
Tampa Bej, Florida, SAD
Tajland
Tulsa, Oklahoma, SAD

Tokom narednih nekoliko meseci, oni će blisko sarađivati sa svakom organizacijom na stvaranju namenskih čvorišta napravljenih po meri za njihovu destinaciju, prikazujući najbolje lokalne liste dugoročnih boravaka, kao i važne informacije u vezi sa zahtevima za ulazak i poreskim politikama. Takođe ćemo biti partneri sa destinacijama u obrazovnim kampanjama za promovisanje odgovornog gostovanja i putovanja kao radnika na daljinu. Očekuje se da će odredišna čvorišta pokrenuti kasnije tokom godine.

Destinacije se kreću od čitavih zemalja do manjih, manje poznatih gradova i odabrane su na osnovu njihove privlačnosti prema radnicima na daljinu i progresivnosti u razvoju politika za one koji žele da žive i rade u drugom regionu i privlače novu vrstu putnika.

Inicijativa se zasniva na radu tokom pandemije zbog koje smo postali partneri sa više od 160 vlada i DMO-a kako bismo posebno podržali napore za podsticanje povratka turizma – uključujući i rad na daljinu – u njihove zajednice, uključujući Malagu, Buenos Ajres i Francusko udruženje ruralnih gradonačelnika.

Milioni ljudi sada su fleksibilniji u pogledu toga gde žive i rade. Kao rezultat toga, oni se šire na hiljade gradova i gradova, ostajući nedeljama, mesecima ili čak čitavim sezonama u isto vreme. Otprilike jedan od pet gostiju prijavio je da koristi Airbnb za daljinski rad dok putuje 2021. godine – trend koji se nastavio iu prvom kvartalu 2022., sa dugoročnim boravcima na vrhuncu svih vremena, više nego udvostručenim u odnosu na prvi kvartal 2019.

Oni su u suštini „ living” na Airbnb-u kao gosti su već planirali boravak u preko 72.000 gradova i mesta ovog leta.

Istraživanje koje je sprovela Poslovna škola Harvard pokazuje da iako je jasno da digitalni nomadi i radnici na daljinu uopšte mogu biti blagodat za svaku ekonomiju, oni takođe mogu igrati ključnu ulogu u podsticanju preduzetništva u zajednicama u kojima borave, stvarajući „ tehnološki klasteri“ širom sveta.

„U dve godine otkako je pandemija počela, pojavio se novi svet putovanja u kome su mnogi radnici nevezani za kancelarije. U saradnji sa ovih 20 destinacija, želimo da olakšamo radnicima da uživaju u ovoj fleksibilnosti i podržimo povratak bezbednog i odgovornog putovanja. Znamo da putovanja donose značajnu ekonomsku priliku lokalnim zajednicama i povezuju ljude širom sveta. Uzbuđeni smo što možemo da pokrenemo ovo jednošaltersko mesto za sve koji misle da se pridruže milionima radnika koji već uživaju u ovom novom trend fleksibilnosti rada i putovanja“, kaže Nathan Blecharczick, suosnivač Airbnb-a i glavni direktor strategije.

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!