fbpx

180 predstavnika poljskog turističkog sektora i medija boravi na Kvarneru

LOT studijsko putovanje 1

Turistička zajednica Kvarnera u saradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Predstavništvom HTZ-a u Poljskoj na Kvarneru su 12. i 13. maja ugostili poljske agente i novinare. Studijsku grupu čini 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih aerodroma, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te čak 40-ak novinara iz najvažnijih poljskih medija.

Cilj ovog putovanja je što bolje promovirati regiju Kvarner, ali i uticati na što veću popunjenost avio linija LOT-a koje će ovog leta leteti do aerodroma u Rijeci iz poljskih gradova. Naime, Hrvatska gostima iz Poljske ostaje u vrhu destinacija kada je reč o individualnim putovanjima, a kod nas se osećaju sigurno. Zahvaljujući izravnim letovima avio-kompanije LOT sve više gostiju iz Poljske koristi i ovu vrstu prevoza za dolazak u Hrvatsku.

Predsednik uprave LOT-a Rafał Milczarski u kriznoj 2020. godini prepoznao je sigurnost i potencijal regije Kvarner te je tada prvi puta uveo avionsku liniju iz Varšave za Rijeku.

Službenom dočeku učesnika ovog velikog studijskog putovanja na jedinstvenoj terasi istorijskog hotela Kvarner, uz domaćina direktoricu Turističke zajednice Kvarnera Irenu Peršić Živadinov, prisustvovali su i ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz, te poljski novinari i visoki uzvanici poljskog turističkog sektora, kao što su predsednik uprave LOT-a Rafał Milczarski, član uprave LOT-a Michał Fijoł i predsednik Evropskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł Niewiadomski.

Nikola Brnjac, ministrica turizma i sporta RH „Hrvatsku i Poljsku veže dugogodišnje prijateljstvo posebice kada je reč o turističkim putovanjima, a dokaz tome je i današnji dolazak više od stotinu poljskih turoperatora i brojnih novinara. Poljska je naše važno emitivno tržište s kojeg je u dosadašnjem delu godine ostvareno čak više od 120 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što nam je izvrstan pokazatelj da nas Poljaci sve više prepoznaju kao celogodišnju turističku destinaciju kvalitetnog odmora. U predstojećem razdoblju Hrvatsku želimo istaknuti i kao destinaciju održivog turizma koja nudi kvalitetan smeštaj i sadržaj, personalizaciju aranžmana, vrednovanje doživljaja i emocija kroz komunikaciju s lokalnom kulturom i zajednicom, za čime poljski turisti pokazuju sve veći interes. Znamo da LOT u poslednje dve godine nije smanjivao broj linija prema Hrvatskoj te nas veseli nastavak ove uspešne saradnje i verujem kako ćemo ove godine i zbog toga ostvariti još bolje rezultate s poljskog tržišta“, istakla je ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Izvor: Hrvatska Turistička Zajednica

Fotografija: Hrvatska Turistička Zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!