fbpx

15 poklona za ljubitelje putovanja 2022

gift-gb16deac27_1920

Kupiti nekome idealan poklon uopšte nije laka stvar. Međutim ako poklon kupujete nekome kome su putovanja veliki deo života ili posla, postoji mnogo stvari kojima ih možete obradovati.

Mi smo za vas napravili listu top 15 poklona za ljubitelje putovanja 2022, koji vam mogu pomoći pri ovoj slatkoj muci, a na vama je da odaberete šta je ono što bi najviše usrećilo vašeg dragog putnika!

Mi smo ih podelili u tri kategorije, od onih koje vole luksuz, preko onih praktičnih, do najvećih pustolova i kampera!

Ukoliko se radi o osobi koja voli komfor i najčešće putuje iz zadovoljstva i radi odmora, predlažemo da razmislite o raznim “gedžetima”.

1. Tablet

Našu listu top 15 poklona počećemo od jedne zanimljive stvarčiceUkoliko je vaš omiljeni turista, pritom i ljubitelj filmova, predlažemo da mu poklonite tablet.
Svaki dug put autobusom ili avionom proći će brže uz dobar film, a tablet je u ovakvim uslovima praktičniji od lap topa. Možete se dodatno potruditi, te na tablet instalirati zanimljive aplikacije koje su korisne na putovanjima, ili skinuti filmove o destinaciji na koju vaš prijatelj odlazi.

2. Bluetooth zvučnik

Za avanturiste i ljubitelje dobrog provoda među putnicima, bežični bluetooth zvučnik je idealan poklon. Znamo da ih ne drži mesto, tako da će se najviše obradovati ako dobiju nešto zbog čega ne moraju da budu vezani za utičnice i kablove, a pomoću čega na jedan klik mogu da podignu atmosferu puštajući letnje hitove.
Pomoću bluetooth zvučnika, žurku uvek mogu da nose sa sobom – svuda od plaže i planine do stanice i aerodroma.

3. Futrola za pasoš

Sigurno ste se često našli u situaciji da se pitate: „Šta kupiti nekome ko ima sve?“ U tom slučaju, ne vredi izmišljati toplu vodu i trošiti novac na nešto što bi ta osoba već kupila sebi da je želela.
Kad su u pitanju ljubitelji putovanja, lepa ideja može biti futrola za pasoš. Ulepšati i uveseliti nešto dosadno, poput pasoša, učiniće putovanje savršeno do najmanjeg detalja, a inspiraciju možete pronaći među citatima o putovanjima. 

4. Kindle

Kindl je zgodna, štedljiva i ekološka stvar za svakog ljubitelja knjiga, a za putnike među njima je još praktičnija – jer na ovaj način umesto utrošenog mesta u koferu, sve knjige mogu da im stanu u jednu malu napravu.
Pored toga što će svaki let i vožnja brže proći, mnogi zalasci sunca i prelepi pejzaži još su lepši uz dobru knjigu.

5. Vagica za kofer

Ako imate prijatelja koji sa sobom uvek nosi celu kuću, a pritom putuje sa kabinskim prtljagom, pomoću vage za kofer uštedećete mu mnogo živaca i vremena.
Umesto brige o tome da li kofer premašuje dozvoljenu težinu, kao i raspakivanja na aerodromu, prebacivanje stvari na sebe, na druge, zadržavanje redova i slično… Kod svoje kuće moći će da izmeri kofer pomoću ove lagane i sitne stvarčice.
Sve što štedi mesto u koferu, vreme ili živce, je dragocena stvar. Za one koji putuju često, dugo ili daleko, radi posla ili drugih obaveza, ali i za sve one koji vole da pojednostave život, i putuju bez stresa, preporučujemo nekoliko praktičnih predmeta.

6. Jastuk za vrat

Na prvi pogled, ovakav predmet se čini dosadnim – kao na primer kad za rođendan dobijemo čarape. Međutim, ovaj poklon je našao svoje mesto na našoj listi top 15 poklona za putovanje 2022.
Naravno, ne mislimo na običan jastuk na naduvavanje, posle kog se često još više ukočimo pokušavajući da prilagodimo glavu njegovom položaju. Mislimo na kvalitetne jastuke, od memorijske pene, udobnih i mekanih materijala, sa navlakama koje se laku operu – na ovakvom praktičnom poklonu, biće vam zahvalan svaki putnik, kao i njegov vrat! 

7. Adapter za utičnice

Za nekog ko putuje preko okeana, adapter za utičnice je neophodan predmet, s obzirom na to da su tamo strujne utičnice drugačijeg tipa od našeg.
U suprotnom mnoge svoje uređaje neće moći da koristi. Budite uvek korak ispred, i ovim poklonom iznenadite nekog ko putuje u Severnu Ameriku – svi njegovi uređaji biće vam zahvalni.

8. Fen za putovanje

S obzirom na to da mnogi smeštaji nemaju fen, a i da on zauzima popriličan prostor u koferu, putni fen odlična stvar. Ukoliko malo bolje potražite naći ćete čak i one koji mogu da se sklope, te su veoma kompaktni. Slična stvar je i sa peglom za kosu.
Ukoliko nekome poklonite malu, putnu presu za kosu, više ne mora da pravi kompromise i može da izgleda savršeno u svakom momentu tokom putovanja.

9. Navlaka za kofer

Nekome ko ide na put, možete kupiti navlaku za kofer. Na ovaj način lakše će prepoznati svoj kofer, i još važnije, neće ga greškom uzeti neko drugi. Pored toga, navlaka se lako opere i ponovo navuče, a kofer ostaje čist i očuvan.

10. Peškir od mikrofibera

Verovatno smo svi barem nekad doživeli da prepakujemo kofer iznova i iznova ne bismo li ga zatvorili. Bilo šta što štedeti mesto u koferu je vredna stvar. Peškir od mikrofibera, pored toga što je izuzetno tanak i lagan, se suši nekoliko puta brze od običnog peškira.
Ukoliko pred sobom nemate samo turistu, već istinski radoznalog putnika i avanturistu, spontanog kampera ili stopera, predlažemo nekoliko stvari zbog kojih će se toliko obradovati, da će iste sekunde početi da maštaju o svom sledećem putnom izazovu!

11. Dvogled

Neki pokloni su praktični i olakšavaju putovanje, a neki ga jednostavno obogaćuju i čine nezaboravnim. Za sve avanturiste, planinare, zaljubljenike u prirodu i radoznale duše, dvogled je savršena „igračka“!
Svaki put kada dožive da im neki prelep pogled oduzme dah, setiće se vas i vašeg poklona!

12. Kompas

Tolkin je rekao: „Nisu svi koji lutaju izgubljeni“. Iako je ovo moto mnogih putnika, oni najželjniji iskustva, radoznali i hrabri ponekad su se zaista izgubili u prirodi!
Ukoliko je vaš prijatelj planinar ili uživa u ribolovu, poklonite mu kompas, kako bi i iz najkomplikovanijih situacija mogao brzo i lako da se izvuče. Pokloniti nekome kompas znači pokloniti mu osećaj istraživača i pronalazača!

13. Solarna baterijska lampa

Najveći pustolovi među putnicima, prepoznaju se po barem jednoj strašnoj priči o tome kako je pao mrak dok su bili negde daleko od svojih šatora ili prijatelja.  
U strašnim, mračnim predelima neke planine ili šume, spas mogu pronaći u solarnoj baterijskoj lampi koja će im osvetliti put, a koja se punila tokom dala sunčevom svetlošću. Na ovaj način, osobi kojoj poklanjate ovakvu stvarčicu, sigurno se neće dogoditi da je baterije izdaju u najgorem trenutku.

14. Hamok (hammock)

Avanturisti i kamperi obično već imaju šator ili vreću za spavanje koji ih sasvim dobro služe. Međutim, ovaj poklon se nalazi sigurno na vrhu naše liste top 15 poklona, ako želite da nekog baš raspametite i zauvek promenite način na koji kampuje, predlažemo da mu nabavite hamok!
Hamok se može postaviti između dva drveta, u njemu mogu sedeti i dve osobe, ali u njemu može i da se spava. Može da se zakopča mrežom protiv insekata, dok i  dalje kroz njega mogu da se gledaju predivni pejzaži i da se spava pod zvezdanim nebom!

15. Lazy-bag na naduvavanje

Za jednodnevne izlete, poput mini planinarenja, nema potrebe širiti šator ili montirati hamok. Međutim i tada je potrebno odmoriti noge i leđa, ali i sesti i upijati pogled do kojeg smo se uspinjali. Idealan poklon za osobu koja uživa u ovakvim izletima je lejzi beg na naduvavanje.
On je kompaktan i lagan, neprimetan u njihovom rancu, a kada dođe vreme za to da se iskoristi, potreban je vetar, malo jači zamah – i udobnost je tu. Pogodan je i za ležanje ili za sedenje više osoba. Udoban je i na plaži, livadi, ili gde god žele da sednu i uživaju.

Autor: Turistička agencija Novi Sad Lider Travel

Fotografije: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!