fbpx

10 najboljih američkih gradova za kripto putnike

Čikago

Kripto ili digitalna valuta je ušla u mejnstrim i dok putnici još uvek mogu da stignu koliko god žele sa dobrom starom gotovinom, čekovima i plaćanjem karticama, broj destinacija širom sveta koje prihvataju kripto pokret brzo raste. Ali neki predvode pokret. Tim kompanije za poslovnu avijaciju Fast Private Jet nedavno je krenuo da otkrije koje su destinacije trenutno najbolje kada je u pitanju smeštaj putnika opremljenih kriptovalutama, rangirajući najveće američke gradove na osnovu kojih nude najviše mesta koja prihvataju plaćanja u digitalnoj valuti, bilo da su atrakcije, hoteli, restorani, prodavnice, noćni život i sportski objekti ili usluge prevoza.

1. New York, New York

Njujork je lako na vrhu liste destinacija koje putnici mogu da posete u Sjedinjenim Državama sa najviše kriptovaluta. par atrakcija i čak tri smeštaja, prema istraživanju Fast Private Jet-a.

2. Los Angeles, California

U Kaliforniji, Los Anđeles nije iznenađujuće došao na prvo mesto. Uostalom, LA je dom jednog od prvih restorana koji je prihvatio kripto plaćanja u SAD još 2013. godine i ima 1.862 kripto bankomata, što je ubedljivo najviše u zemlji. Štaviše, kultni gradski Staples Center nedavno je preimenovan u Cripto.com Arena.

3. San Francisco, California

Dom desetina bitkoin bankomata, San Francisko nudi posetiocima širok spektar kripto-prikladnih stanica, uključujući čak 20 prodavnica, devet restorana, dva mesta za noćni život i dve druge opcije smeštaja.

4. Austin, Texas

Glavni grad u Teksasu za kripto putnike je glavni grad države Ostin. Svetska prestonica muzike uživo ima sjajnih 38 lokala za kafe/hranu koji prihvataju digitalnu valutu, što je ubedljivo najviše od bilo kog grada u prvih 10. Dve usluge prevoza u Austinu prilagođene kripto-u su takođe najviše od svih gradova u vrhu 10.

5. San Diego, California

Sa 10 prodavnica, 10 restorana i par atrakcija koje trenutno prihvataju kriptovalute, najzabavniji grad u Kaliforniji, San Dijego je nesumnjivo među najboljima za putnike koji žele da potroše svoju digitalnu zaradu uz obalu.

6. Dallas, Texas

Dalas je dom za pet prodavnica i par restorana koji trenutno prihvataju plaćanje u obliku kriptovaluta. Iako se možda ne čini mnogo, nekoliko gradova širom zemlje može da se takmiči.

7. Denver, Colorado

Sa osam prodavnica prilagođenih kriptovalutama i dodatnih osam kafića ili lokala za hranu u kojima se nalazi bitkoin, Denver se rangira kao sedmi najprijateljskiji grad u SAD za putnike koji žele da plate digitalnom valutom 2022.

8. Washington, DC

Glavni grad nacije je jedna od destinacija sa najviše kriptovaluta na istočnoj obali sa tri restorana i par sportskih objekata koji trenutno prihvataju kriptovalute. Međutim, u poređenju sa gradovima na vrhu liste, Vašington, D.C., ima puteve.

9. Phoenix, Arizona

Još dalje na zapadu, Dolina sunca je na vrhu Hjustona sa impresivnih 16 (više nego dvostruko više) mesta za kupovinu koja trenutno prihvataju kriptovalute, kao i četiri kafića i/ili stajališta za hranu.

10. Huston, Texas

Hjuston zaokružuje prvih 10 najboljih gradova u Americi za putnike koji razumeju bitcoin u 2022. Iako još uvek ima nekih načina da postane grad sa najviše kriptovaluta u Teksasu, Hjuston nudi čak sedam destinacija za kupovinu za putnike koji žele da plate sa kriptovalutom. Hjuston je takođe dom za drugi najveći kripto bankomati u bilo kom američkom gradu sa 1.136.

Izvor: Travel Pulse.

Fotografije: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!