fbpx

Mađarska ostala bez 10.000 rezervacija za samo nekoliko dana

elijah-g-iVhIhU5SH6w-unsplash

Ruski turisti sa ozbiljnom potrošačkom moći u poslednjih deset godina u velikom broju pristižu u najveće gradove Evropske unije.

“Sankcije Rusiji i ratni događaji sada ozbiljno utiču na pružaoce turističkih usluga i različite zemlje”, rekao je Ričard Robert Kis, stručnjak za turizam.

“Budimpešta i banje u Mađarskoj bi mogle već na proleće da osete manjak ruskih turista. Turističke agencije bi takođe mogle da se suoče sa ozbiljnim gubicima ako budu morale da refundiraju cene rezervacija ruskim turistima.”, rekla je stručnjak za turizam Andrea Segedi.

U mađarskom gradu Heviz, turizam bi mogao da pretrpi velike posledice usled rata. Čak 10.000 gostiju je otkazalo rezervacije u poslednjih nekoliko dana. Ruski i ukrajinski turisti čine četvrtinu svih stranih turista u ovom gradu, piše Portfolio.hu.

“Ne treba da se zaustavljamo samo na Hevizu, već i na gradovima Šarvar, Hajdusoboslo, Miškolc i Harkanj, a ja bih mogla da nabrajam još gradova u kojima je bilo ruskih turista. Značajno povećanje broja ruskih turista predstavlja rezultat dugotrajnog i temeljnog rada, a ova situacija će značajno poremetiti sve rezultate.”, rekla je Andrea Segedi.

Turističke agencije već osećaju indirektne posledice rata. Rezervacije su usporene, ali otkazivanja su i dalje na čekanju, jer bi to bio veliki udarac na turističke agencije, jer bi morale da vrate novac putnicima.

Izvor: Portfolio.hu

Fotografije: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!