fbpx

1. Globalni Summit omladinskog turizma

duy-pham-Cecb0_8Hx-o-unsplash

Samit će se održati u Sorentu, u Italiji od 27. juna do 3. jula, okupiti mlade iz svih globalnih regiona, dajući im platformu da podele svoju viziju i nade za oblast turizma. U skladu sa posvećenošću UNWTO-a osnaživanju mladih i njihovih inicijativa će takođe omogućiti učesnicima da se povežu sa liderima iz sveta politike i biznisa, čineći ih delom procesa donošenja odluka dok turizam ispunjava svoj potencijal kao pokretača Agende za 2030. Održivi razvoj.

Pozdravljajući prve učesnike, generalni sekretar UNWTO Zurab Pololikašvili je naglasio da je „turizam dokazan izvor mogućnosti za mlade ljude – u gradovima i ruralnim zajednicama, iz svih obrazovnih sredina i u svakom globalnom regionu“.

Ministar turizma Garavaglia je dodao: „Mladi ljudi mogu igrati glavnu ulogu u prevazilaženju krize sa kojom se suočava turistički sektor. Oni takođe mogu biti aktivni agens oporavka i promena i igrati vodeću ulogu u tranziciji ka održivijem turizmu, što je neophodno ako želimo da postignemo održivi razvoj. Svi se radujemo što ćemo vam poželeti dobrodošlicu u divan Sorento.”

Mlade učesnike pozdravio je i UNWTO ambasador za odgovorni turizam i proslavljena fudbalska zvezda Didije Drogba, koji ih je ohrabrio da budu protagonisti budućnosti turizma i poželeo im sve najbolje u predstojećim aktivnostima.

Online učenje i stručnost u čitavom sektoru
Pokretanje Globalnog samita o omladinskom turizmu poklapa se sa Evropskom godinom mladih. GITS serijal će uključivati nekoliko vebinara tokom kojih će učesnici naučiti o turizmu i održivosti, kulturi i gastronomiji, inovacijama i klimatskim akcijama i drugim relevantnim temama.

Italijanska nacionalna turistička agencija (ENIT) i regija Kampanija udružili su snage sa Ministarstvom kako bi podržali implementaciju prvog izdanja Globalnog samita omladinskog turizma. Privatni akteri, uključujući Globalni istraživački centar turističke ekonomije i Bella Vista Institut za visoko obrazovanje, takođe su prepoznali značaj inicijative.

Izvor: UNWTO

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!