fbpx

Putnicima iz Srbije više nije dozvoljen ulazak u Francusku, uz izuzetke

paris

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji, putnicima iz Srbije više nije dozvoljen ulazak u Francusku. Odluka je doneta na osnovu preporuka Saveta Evropske unije od 16. jula, saopštila je Ambasada Francuske u Beogradu.

Od zabrane dolaska u Francusku izuzete su osobe koje su francuski državljani, kao njihovi supružnici i deca, potom državljani EU i Andore, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Monaka, Norveške, Švajcarske, San Marina i Vatikana, koji imaju glavno prebivalište u Francuskoj ili putuju, u tranzitu kroz Francusku, u zemlje čiji su državljani ili u njoj imaju prebivalište.

Na spisku izuzeća od zabrane su i državljani treće zemlje (uključujući Srbiju), koji imaju francuske ili evropske dozvole boravka ili vize sa prebivalištem u Francuskoj ili koji, u tranzitu kroz Francusku, putuju u zemlju Evropske unije u kojoj imaju prebivalište, navodi se na sajtu Ambasade.

Na listi su i državljani treće zemlje, koji su u tranzitu na manje od 24 sata u međunarodnoj zoni kako bi stigli u svoju zemlju porekla i mogu da predoče putnu ispravu te zemlje. Na toj listi je i osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava, kao i međunarodnih organizacija sa sedištem ili kancelarijom u Francuskoj, kao i supružnici i deca.

Dodaje da su na spisku i strani zdravstveni radnici koji doprinose borbi protiv Covid-19, strano osoblje koje obavlja putničke i kargo letove ili putuju kao putnici do svoje baze, strani državljani koji obavljaju medjunarodni prevoz robe i strani mornari koji osiguravaju međunarodni prevoz robe ili rad na ribarskim brodovima.

– Ukoliko neko spada u ove kategorije a želi da putuje u Francusku, prethodno mora da ispuni i preda francuskim vlastima potvrdu o međunarodnom putovanju po dolasku u zemlju – saopštila je Ambasada.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!