fbpx

Hrvatska po prvi put na četvrtom mestu top inostranih destinacija Nemaca

Croatia

Nemački istraživački institut FUR (Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen e.V.) nedavno je objavio redovno godišnje istraživanje „Reiseanalyse” za 2021. godinu prema kojem je Hrvatska, po prvi put zauzela visoko četvrto mesto top inostranih destinacija Nemaca, izvestio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Nemačkoj.

„Rezultati ovog istraživanja pokazuju vrlo dobru poziciju naše zemlje na nemačkom turističkom tržištu. Da je tome tako potvrđuje i podatak prema kojem je Hrvatska u prošloj godini bila jedina destinacija koja je povećala svoj udeo na tržištu u odnosu na 2019. godinu”, izjavio je Draghicchio, nadodavši kako se ispred Hrvatske nalaze samo Španija, Italija i Turska, ali uz smanjeni zaostatak, dok je Austrija zauzela peto mesto.

Kako su istakli iz instituta FUR, u prošloj su godini bili vidljivi prvi znakovi oporavka industrije putovanja, što potvrđuje i 55 miliona putovanja ostvarenih s nemačkog tržišta, a što je devet posto više nego u 2020. godini. Što se pak tiče motiva za putovanja u 2022., najviše raste interes za proizvodima sunca i mora, zabave i opuštanja, a rezultati dodatno pokazuju kako većina Nemaca želi da njihov odmor bude ekološki održiv (47%) te društveno što prihvatljiviji (64%).

„Nemačka je naše najvažnije emitivno tržište s kojeg smo u prošloj godini ostvarili više od 21 milion noćenja. S obzirom da je u Hrvatskoj ranije zabeleženo ukupno više od 84 miliona noćenja, jasno je kako Nemačka u ukupnim rezultatima ostvaruje udeo od visokih 25 posto. Ovi rezultati potvrđuju našu dobru promotivnu strategiju koju imamo na tržištu Nemačke, ali i dalji potencijal za ostvarenje još boljih turističkih rezultata u budućnosti”, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Da se Hrvatska nalazi među najpopularnijim destinacijama u Nemačkoj potvrđuje i jedan od vodećih nemačkih magazina za putovanja, GEO Saison, koji je izdanje magazina za mart posvetio Hrvatskoj kao atraktivnoj i kvalitetnoj turističkoj destinaciji. Tako u sklopu magazina brojni čitaoci mogu pronaći niz konkretnih ideja i predloga za odmor, od Istre i Kvarnera pa sve do srednje i južne Dalmacije, dok je posebni i najopširniji deo reportaže posvećen ostrvu Mljetu. Dodajmo kako se magazin GEO Saison prodaje u više od 100.000 primeraka te će doprineti daljem jačanju imidža Hrvatske na nemačkom tržištu uoči izazovne sezone 2022. godine.

Izvor: Hrvatska Turistička zajednica

Fotografije: Hrvatska Turistička zajednica

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!