fbpx

Airbnb beleži rekordne rezervacije smeštaja u drugom kvartalu 2022.

pexels-photo-5077048

U periodu april-jun rezervisano je više od 103 miliona noćenja.

Airbnb je izvestio o rekordnim rezervacijama pred ono što očekuje da će biti jaka letnja sezona, jer industrija putovanja i turizma nastavlja da se oporavlja.

Označavajući najveći kvartalni period kompanije ikada, više od 103 miliona rezervacija je napravljeno od aprila do juna. Cifre predstavljaju povećanje od 25% u odnosu na prošlu godinu i 24% u odnosu na isti period 2019. godine.

Ovo je bio najprofitabilniji drugi kvartal kompanije, sa profitom od 379 miliona dolara u poređenju sa gubitkom od 68 miliona dolara prošle godine i rastom prihoda od 58% u odnosu na prethodnu godinu od 2,1 milijarde dolara.

Podaci prikupljeni iz rezervacija napravljenih u drugom kvartalu pokazuju da dugoročni boravci od 28 dana ili više ostaju najbrže rastuća kategorija kompanije, koja je porasla za skoro 25% u odnosu na prošlu godinu i za skoro 90% u odnosu na isti period 2019. Putnici se takođe vraćaju u gradove, sa rezervacijama za urbana područja visoke gustine i prekograničnim putovanjima koja prevazilaze nivoe pre pandemije.

Što se tiče destinacija, oporavak su pokrenuli Severna Amerika, Evropa, Bliski istok, Afrika i Latinska Amerika.

Komentarišući rezultate, suosnivač i izvršni direktor Airbnb-a Brajan Česki rekao je: „Drugi kvartal 2022. pokazuje da smo postigli rast i profitabilnost u velikom obimu. Tokom prošle godine generisali smo 2,9 milijardi dolara slobodnog novčanog toka, a naš prihod u drugom kvartalu porastao je za više od 70% od drugog kvartala 2019. Naša snaga u ovom kvartalu je rezultat naše sposobnosti da ostanemo fokusirani i disciplinovani dok nastavljamo da nemilosrdno inoviramo.”

Izvor: Connecting Travel

Fotografije: Pexels

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!