fbpx

Olja Zvizdić – Co Founder Lala Vineyard glamping resort – oaza mira kraj Dunava, vinograda i voćnjaka

Olja Zvidić - Co Founder Lala Vineyard Glamping Resort

Mir na obroncima Fruške gore, pogled na Dunav, uživanje u prirodi, ispijanje najboljih fruškogorskih vina … zvuči kao bajka!

Ipak, ovu bajku svako može da doživi u Lala Vineyard glamping odmaralištu.

Oaza mira, Lala Vineyard glamping rizort, koja je izbor za odmor mnogim turistima, nalazi se u Sremskim Karlovcima, na svega 15 minuta vožnje od Novog Sada. Ovaj odmarališni kompleks sa četiri glamurozna šatora, smešten je u srcu prirode okružen vinogradima i voćnjacima.

Vlasnica prvog glamping rizorta u Srbiji, Olja Zvizdić, otkrila nam je kakva iskustva mogu da dožive posetioci Lala Vineyard glamping rizorta.

Vaš resort, Lala Vineyard glamping resort je prvi ovog tipa u Srbiji. Šta Vas je motivisalo da se upustite u ovaj poduhvat i zašto baš glamping resort?

 • Razvoj i ekspanziju glamping koncepta pratim još od 2016 godine. Nastao od engleskih reči glamorous i camping, glamping na iskustven način spaja odmor u prirodi i komfor na koji smo navikli kao savremeni turisti.
 • Glamping je mnogo više od fancy šatora, kolibe, kućice, bureta za vino koje je pretvoreno u smeštajni objekat. Glamping nam pre svega omogućava lokalno, drugačije i neponovljivo iskustvo poput pešačenja kroz šumu, vožnje bicikla, kajakarenja na obližnjoj reci ili jezeru, posmatranja flore i faune, učestvovanja u radionici spremanja lokalnih specijaliteta ili njihovom probanju. Namenjen nemasovnom turizmu i okrenut ka preferencama individualca, glamping ima zadatak da vodi računa o očuvanju prirode i probudi svest turiste o njenoj regeneraciji.
 • Priroda Srbije je izuzetno lepa i ideja da Lala Vineyard glamping resort bude baš u našoj zemlji, rodila se prirodno a potpomognuta je iskustvom stečenim radom u hotelima širom sveta i satima provedenim u prirodi tokom odrastanja.

Šta je ono jedinstveno što Vaši gosti imaju priliku da iskuse i ko su Vaši gosti?

 • Lala Vineyard glamping resort je prvi u Srbiji koji gostima pruža iskustven smeštaj u safari šatorima smeštenim u vinogradu i voćnjaku na brežuljcima Fruške Gore i pogledom na Dunav. Svi šatori imaju svoje kupatilo, mini bar, udobne krevete, sistem za hlađenje i grejanje, sto za ručavanje, aparate za kafu i čaj kao i privatnu natkrivenu terasu sa prelepim panoranskim pogledom. Odmaralište raspolaže bazenom sa slanom i zagrejanom vodom, prostor za sportske aktivnosti i voćnjak sa organskim voćem u kom gosti mogu uživati tokom čitavog leta.
 • Pozicioniran strateški u blizini nacionalnog parka Fruška Gora i jednog od najpoznatijih vinskih reona u državi kao i reke Dunav, tokom boravka u našem glamping resortu gosti mogu uživati u obilascima lokalnih vinarija, Lala Vineyard pikniku, vožnji bicikla kroz vinograde ili čuvenim Partizanskim putem koji se proteže duž čitave Fruške Gore, kajakarenju na Dunavu ili obilasku Sremskih Karlovaca i Novog Sada.
 • Gosti su domaći ali i strani a ono što im je zajdničko je da u glavnom dolaze iz velikih urbanih sredina u potrazi za odmorom u prirodi, tišini i nemasovnom iskustvu. Kao jedno od retkih odmarališta u zemlji koje je profilisano samo za odrasle, zastupljena su sva starosna doba osim mlađih od 18 godina

Vrata Vašeg objekta su otvorena tokom cele godine. Upoznajte nas malo bolje sa Vašim resortom i Vašom ponudom!

 • Tako je. Lala Vineyard glamping šatori ili vile kako ih naši gosti nazivaju, svojom opremom i pre svega grejanjem omogućavaju prijatan boravak čak i tokom zimskih meseci. Odmaralište je trenutno zatvoreno zbog proširenja kapaciteta a ponovo ćemo dočekivati goste od 01.marta 2022. Kao kontinentalna zemlja sa četiri godišnja doba, Srbija ima jedinstvenu priliku da ponudi puno toga gostima tokom čitave godine a evo šta kod nas gosti ne bi trebali propustiti tokom svakog od nih:
 • Proleće: cvetanje lala, cveta koji se nalazi na našem logou; cvetanje trešanja koje se po lepoti može meriti sa onim u Japanu, kao i učestvovanje u orezivanju vinograda
 • Leto: vreme za odmor pored našeg bazena sa nestvarno lepim pogledom na Dunav, uživanje u voću iz našeg voćnjaka i aktivnostima na Dunavu
 • Jesen: berbu grožđa i duge večeri pod zvezdama uz dobro društvo i najbolja fruškogorska vina, duge šetnje u neopisivo koloritnim šumama Fruške Gore koje su baš na jesen najfotogeničnije
 • Zima: uživanje u lokalnim specijalitetima obližnjih restorana jer sarma i teletina ispod sača su najslađe zalivene dobrim crvenim vinom; buđenje u toplom šatoru i ispijanje vruće kafe na šatorskoj terasi dok napolju veje sneg.
 • Tokom čitave godine, gosti Lala Vineyard glamping odmarališta mogu uživati u pažljivo odabranim vinima Fruške Gore a od penušavog do dezertnog, imamo vino za svako godišnje doba i svaku priliku.

Šta za Vas lično predstvalja Lala Vineyard glamping resort?

 • Lala Vineyard glamping resort pre svega je omaž mom deki koji je kao Lala iz Banata svoju ljubav prema lalama i vinogradu koje je uzgajao čitav život preneo i na mene. Lala je prilika da naučimo više o prirodi naše zemlje i sa ponosom je pokazujemo i delimo sa celim svetom. Ona je takođe i pokretač razvoja i novih mogućnosti ali pre svega, prostor za odmor na jedan savremen i glamurozan način.

AutorNikoleta Morotvanski – Glavni i odgovorni urednik, Turistički žurnal

Fotografija: izvor, Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!