fbpx

Enis Hadžimujić –izvršni direktor „100 najvećih u Srbiji”- Budućnost regiona je u ekonomskom razvoju

F4990E36-675B-4856-B006-722F45F99BB8

Enise, recite nam nešto više o projektu ”100 najvećih u Srbiji”.

  • Naš projekat ima za  cilj da se detaljnom analizom cca 400.000 regionalnih kompanija, promovišu one najuspešnije kako bi se iskazali potencijali zajedničkog tržišta i podržalo uspostavljanje poslovnih partnerstava. Takođe, kroz projekat želimo da uspostavimo i mogućnosti povećanja kapitala kroz B2B networking i kako bi mapirali prepreke za ostvarivanje privredne saradnje u regionu i ponudili rešenja za iste.

Ove godine se projekat “100 najvećih u Srbiji” po drugi put održava u Beogradu. Koje aktivnosti obuhvata ovaj projekat?

  • Upravu ste, ove godine projekat „100  najvećih u Srbiji” realizuje se po drugi put u Beogradu pod sloganom „Moramo napred”. Deo projekta je i luksuzno štampani poslovni godišnjak „100 najvećih u Srbiji“. Jedinstven je po tome što sadrži potpuno obektivne rang-liste sa preko hiljadu najboljih kompanija razvrstanih prema ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i brojnim drugim parametrima poslovanja. U sklopu projekta vodeći privrednici Srbije, preko 1.500 kompanija, predstavljaju se kroz višemesečnu medijsku i digitalnu kampanju, a imaće priliku razmeniti iskustva i dati smernice za poboljašanje ekonomskog ambijenta tokom B2B susreta u Beogradu i ostalim gradovima širom Srbije. Na taj naćin mogu ostvariti nove kontakte i povezati se sa drugim firmama iz Bosne i Hercegovine i regiona. Bonus na projektu su rangiranja kompanija koje vode žene pod nazivom „Žene u biznisu” kao i brzorastućih kompanija u Srbiji.

U okviru Vašeg projekta, postoji “Klub 100”. Ko su članovi, šta je u fokusu i koji je cilj tog kluba?

  • Klub 100 ima za cilj regionalno povezivanje i doprinos regionalnim integracijama. Takođe, da doprinese uspostavljanju poslovnih partnerstava i mogućnosti povećanja kapitala kroz B2B networking u regiji te da promoviše 1500 najboljih kompanija u regiji kako bi se iskazali potencijali zajedničkog tržišta. Nastavno na to da lobira implementaciju rešenja za poboljšanje privredne saradnje u regionu kao i da mapira prepreke za ostvarivanje poslovnih partnerstava u regiji i ponudi adekvatna rešenja. Misija ’’Kluba 100’’ jeste da postane globalno i regionalno prepoznatljiv poslovni klub i brend koji nudi i obezbeđuje uspostavljanje poslovnih veza između regionalnih privrednika i preduzetnika. U „Klub 100“ mogu ući sve kompanije koje su rangirane na listama „100 najvećih“ u Srbiji i regionu.

U junu mesecu, održan je B2B događaj u Beogradu u hotelu Tulip Inn Putnik. Kakvi su utisci nakon prvog B2B događaja koji ste organizovali?

  • Projekat “100 najvećih u Srbiji” i B2B susreti daju drugu dimenziju poslovnog umrežavanja privrednika i strateški komuniciraju njihov uspeh. Prvi takav susret održan je u Beogradu 15. juna u hotelu Tulip Inn Putnik, pod nazivom “Tajne uspeha i brzog rasta kompanija u Srbiji”. Na jednom mestu okupili su se direktori i vlasnici kompanija sa projekta ’’100 najvecih u Srbiji’’ i  brzorastućih kompanija u Srbiji koji su predstavili svoje potencijale i prepoznatljivost na tržištu. B2B susreti su prilika da kompanije predstave svoj rad i prepoznaju potencijalne partnere. Naš cilj je da se regionalno povežemo jer je to ključ dodatnog uspeha svih kompanija.

Koji događaji predstoje u narednom priodu u okviru projekta ”100 najvećih u Srbiji”?

  • Ono što predstoji u narednom periodu je promocija publikacije ’’100 najvecih u Srbiji’’kao i realizacija svečanosti koja prati istu. Uz promociju publikacije nastavljamo i sa aktivnostima u vidu realizacije B2B susreta kako u Beogradu tako i u ostalim gradovim širom Srbije.

Čemu teži projekat ”100 najvećih u Srbiji” i koji je najviši cilj?

  • Budućnost regiona je u ekonomskom razvoju, a najuspešniji privrednici već su otvorili puteve ekonomske saradnje i žele zajednički ekonomski prostor kako bi ojačali kapacitete. Upravo su vodeći menadžeri iz Adria regije, kao i privrednici sa projekata „100 najvećih u Srbiji i regionu”, „100 najvećih u Bosni i Hercegovini“ (www.100najvecih.ba) i „100 najvećih u Crnoj Gori“ (www.100najvecih.me) prepoznali ovaj projekat kao jedan od vodećih u regionu. Mi težimo da Projekat „100 najvećih u Srbiji i regionu” doprinosi razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime kroz promociju pozitivne poslovne prakse.

AutorNikoleta Morotvanski – Glavni i odgovorni urednik, Turistički žurnal

Fotografija: izvor, Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!