fbpx

U Ljubljani obeležena 20. godišnjica Predstavništva HTZ-a!

Autor Peter Irman_5

Povodom obeležavanja 20. godišnjice rada i delovanja kancelarije Predstavništva HTZ-a u Sloveniji, Hrvatska turistička zajednica je, u partnerstvu i saradnji s Turističkom zajednicom Istre, organizovala događanje pod nazivom „20 godina partnerstva i prijateljstva”. Reč je o eventu održanom u središtu Ljubljane, a konferenciji za medije te prigodnom večernjem druženju sa najvažnijim slovenskim partnerima, medijima i predstavnicima slovenskog turističkog sektora prisustvovali su Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, Monika Udovičić iz Ministarstva turizma i sporta RH, Metka Bradetić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Sloveniji te Denis Ivošević, direktor TZ Istre.

„Slovenski gosti su itekako važni za Hrvatsku. Naime, Slovenija je tržište s kojeg, nakon Nemačke, ostvarujemo najveći broj dolazaka i noćenja turista. Znamo kako su Slovenci u Hrvatskoj rado viđeni gosti, dobro poznaju našu zemlju, posebno Istru i Kvarner. Slovenski turisti su i iznimno lojalni gosti, a ono što bismo hteli u budućnosti je što veći broj novih mladih slovenskih turista koji će otkrivati lepote Hrvatske tokom cele turističke godine i koji će istražiti nove destinacije, posebno one u kontinentalnom delu Hrvatske“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji se slovenskim partnerima i medijima zahvalio na 20 godina čvrstog prijateljstva, partnerstva i uzajamnog poverenja. Obeležavanje 20. obljetnice hrvatskog ureda u Sloveniji uveličali su i brojni slovenski uzvanici, njih više od 150, a koji su na taj način potvrdili važnost sektora turizma koji snažno spaja Hrvatsku i Sloveniju.

„Tradicionalno, slovensko je tržište za Istru jedno od najvažnijih te, nakon nemačkog i austrijskog, zauzima visoko treće mesto po broju dolazaka i noćenja. Slovenci su nama prve komšije, omiljeni u našim destinacijama jer s njima gajimo izuzetno dobre odnose. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo imali priliku prisustvovati ovom svečanom obilježavanju tijekom kojeg smo predstavili Istru kao lifestyle destinaciju s fokusom na kulinarstvo koje slovensko tržište itekako cijeni i razumije“, naglasio je direktor TZ Istre Denis Ivošević.   

Bogat program dodatno je upotpunjen u suradnji s ACI-jem, čije marine u velikom broju posećuju slovenski gosti pa je predsednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić najsretnijem slovenskom gostu uručio prigodnu nagradu. Predstavljanje Hrvatske i Istre u Ljubljani svojim su proizvodima dodatno obogatili partneri među kojima su umaški restoran Badi, čiji su chefovi prezentirali svoja kulinarska umijeća, porečka Agrolaguna koja je osigurala vrhunska istarska vina, ekstra devičanska maslinova ulja i sireve, a uzvanici su imali priliku konzumirati i pršut Jelenić, craft pivo Bura Brew iz Poreča te craft gin Monachus iz Premanture.

Autor: Turistička zajednica Hrvatske

Fotografije: Turistička zajednica Hrvatske

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!