fbpx

Tradicionalna gastronomska manifestacija u Temerinu 4. juna

tijana-drndarski-oD7H_J-vJm4-unsplash

Tradicionalna temerinska manifestacija „Prosto k’o pasulj“ održaće se u subotu 4. juna 2022. godine na temerinskom vašarištu. Turistička organizacija opštine Temerin trudi se da svake godine posetiocima obezbedi raznovrsne i kvalitetne sadržaje na najlepšem vašarištu u Srbiji. Zahvaljujući velikom broju takmičara i posetilaca, manifestacija „Prosto k’o pasulj“ postala jedna od vodećih gastronomskih manifestacija Južne Bačke.

Najvažniji segment manifestacije je njen humanitarnitarni karakter, koji se ogleda u pripremi humanitarnog ručka – velikog kazana sa oko 3 000 porcija kuvanog pasulja.

Zabavni i muzički program tokom dana obuhvata nastupe lokalnih kulturno-umetničkih društava, plesnih grupa i koncerte. Temerinske igre su prava razbibriga za posetioce dok se pasulj krčka u kotlićima. Igre su takmičarskog tipa.

Celodnevni muzički program ove godine je još bogatiji, pa će se tako sa bine čuti raznovrsni zvuci. Preko dana publika će uživati u nastupu tamburaškog orkestra „Biseri“ I  “Bande drvene”, a veče je rezervisano za nastup benda „Kerber“ i   Milice Pavlović. Sadržaj manifestacije će obogatiti i Ulica starih zanata, mali vašar tradicionalnih proizvoda i rukotvorina, koji će se ove godine održati  na betonskom platou unutar vašarišta.

Rezervišite na vreme 4. jun u svom kalendaru za ručak i druženje u Temerinu, jer se na našoj manifestaciji stvaraju uspomene za ceo život!

Organizator je i ove godine Turistička organizacija opštine Temerin, a generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Temerin uz svesrdnu podršku brojnih prijatelja i sponzora manifestacije.

Izvor: Turistička organizacija Temerin

Fotografija: Turistička organizacija Temerin

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!