fbpx

Sve spremno za gastro-turističku manifestaciju Dani banice u Beloj Palanci

apple-pie-5479993__340

Direktor Turističke organizacije Bele Palanke Miloš Lilić izjavio je da je sve spremno za gastro-turističku manifestaciju “Dani banice” koja se održava od 12. do 14. avgusta u tom mestu. Po banici, tradicionalnoj vrsti pite, ova varoš u Pirotskom okrugu poznata je i van granica zemlje.

– U pripremi najbolje banice u četiri kategorije takmičiće se oko 250 prijavljenih iz Srbije i inostranstva. Pripremljene banice ocenjivaće međunarodni stručni žiri. Za najbolje su obezbeđene nagrade – rekao je Lilić.

I ove godine predviđen je i program za najmlađe: Dečija olimpijada i radionica crtanja na brašnu. U pripremi najbolje banice takmičiće se i predstavnici medija.

– Tokom manifestacije biće promovisana i paprika vrtka, drugi specijalitet našeg kraja, kao i inostrane kuhinje. Svoje štanove imaće i turističke organizacije iz drugih gradova – rekao je Lilić.

Trodnevnu manifestaciju prati i bogat kulturno umetnički program: nastup folkloraca i mladih talentovanih Belopalančana, ali i koncerti. Tropiko bend nastupa u petak, Đani u subotu a Dejan Petrović i Big benda u nedelju.

Lilić je rekao da se tokom manifestacije tradicionalno održava i Sajam starih zanata, na kome će ove godine biti 40 učesnika.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Bele Palanke, uz podršku Javnog komunalnog preduzeća Komnis i Ustanove kulture Remezijana, pod pokroviteljstvom Opštine Bela Palanka.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!