fbpx

Sutra počinje 69. Pulski filmski festival

PFF2022

Pulski filmski festival počinje sutra, 16. jula u 9.30 časova. Posetioci će imati priliku da na 5 različitih lokacija pogledaju najbolje ovogodišnje hrvatske filmove, kao i 11 međunarodnih filmova.

Festival sa najvećim prosečnim brojem gledalaca po pojedinom filmu svečano će  otvoriti Iva Šulentić i Ivan Vukušić, dok će himnu izvesti Natali Dizdar.

Od 16. do 24. jula biće prikazano 10 hrvatskih filmova „4:2”, „Baci se na pod”,  „Divljaci”, „Glava velike ribe”, „Illyricvm”, „Nosila je rubac črleni”, „Punim plućima”, „Šesti autobus”, „Stric” i „Zbornica” koji će se boriti za Veliku zlatnu arenu za najbolji film festivala.

O najboljem filmu hrvatskog programa odlučivaće australijski reditelj, oskarovac Stefan Ruzovicki, prošlogodišnji dobitnik „Velike zlatne arene” Zrinko Ogresta, glumica Marija Škaričić, britanska kritičarka Rita Di Santo I montažer Miran Miošić.

Arena, Kino Vali, Kaštel, INK, Dizalica koja će prikazivati program za mlade i nakon dve godine pauze plaža Ambrela su lokacije gde će izabrana filmska dela biti prikazana. Od ove godine, festival će imati projekcije na Brijunima, u Poreču i Rovinju, gde će građani imati priliku da pogledaju neke od naslova poput filma „Zbornica”, „Nebesa” u režiji proslavljenog srpskog reditelja Srđana Dragojevića, „Baci se na pod” i mnogih drugih.

Međunarodni program predstaviće 11 naslova evropske produkcije, uključujući 6 manjinskih hrvatskih koprodukcija. To su filmovi „Ne ostavljaj tragove”, „Neka bude jutro”, „Majstori od zanata”, „Dani suše”, „Leto kad sam naučila leteti”, „Mimi”, „Nebesa” „Nije loše biti čovek”, „Vizija leptira”, „Čudo” i „Sunce”.

U sklopu festivala biće otvoreno 5 izložbi.

Festival će posetiti predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ministarka kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i gradonačelnik Grada Pule Filip Zorčić.

Autor : B. S.

Fotografije : Arhiva PR službe Pulskog filmskog festivala

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!