fbpx

Susret predstavnika budvanske turističke privrede sa predstavnicima turističkih agencija iz Srbije u Budvi

GOR_6513

U organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, na budvanskoj rivijeri boravili su predstavnici Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) i renomiranih agencija: Odeon World Travel, Barcino Tours, Pierre Travel, KonTiki Travel, Ponte Travel, Olympic Travel, Aero Turs i Travel Partner.

U okviru višednevnog boravka su imali organizovan susret sa predstavnicima Crnogorskog turističkog udruženja, Udruženja malih hotela Budve, Udruženja hotela Crne Gore, Udruženja privatnog smještaja Crne Gore i turističkih agencija iz Budve.

Predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić, je istakao:

“U ovom trenutku Crna Gora se nalazi na tzv. zelenoj listi, pre svega mislim na srpsko tržište a verujem da će to znati da prepoznaju i neka druga tržišta.  U Srbiji je trnutno vrlo primetno da je interesovanje za Crnu Goru značajno veće nego što je to bio slučaj ranijih godina. Upravo smo danas pričali da je najveća prednost na kojoj treba insistirati a to je da se potencira slobodan prelaz granica, kao i to da ukoliko se gost razboli biće lečen o trošku crnogorske države. To su u ovom trenutku najveće prednosti crnogorskog turizma, i verujem da iz tog razloga ove godine možemo da očekujemo značajno veći broj turista iz Srbije, ali i iz kompletnog regiona. Ono što smo danas pominjali, a ja zaista mislim da to jeste prednost, kada je reč o srpskom tržištu, to je da je privatni smeštaj u Crnoj Gori iz godine u godinu sve kvalitetniji, i da to može u ovom trenutku da bude jedan veliki mamac za veliki broj putnika iz Srbije. Cene su ove godine povoljnije nego ikad, to je dobar način da motivišemo ljude uz sve ove epidemiološke faktore koje smo rekli.”, zaključio je Seničić.

Maja Liješević, direktorka TO Budva naglasila “Nakon današnjeg susreta cenimo da su naši partneri iz Srbije zainteresovani da prošire svoje aranžmane i delovanja na teritoriji naše opštine. Zahvaljujemo se predstavnicima turističkih agencija, a posebno g. Seničiću što smo uspeli da za vrlo kratko vreme organizujemo ovu posetu u pravom trenutku, u susret predstojećoj turističkoj sezoni. Vrlo je važno  što je naša turistička privreda spremna za sezonu kada je u pitanju cenovna politika, kvalitet i poštovanje zdravstvenih protokola. Gostima iz Srbije smo ovim putem  još jednom poručili da su dobrodošli u naš grad i da ćemo se svi zajedno potruditi da odu zadovoljni i sa željom da ponovo dođu.”

Izvor: Turistička organizacija opštine Budva

Fotografija: Turistička organizacija opštine Budva

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!